Beste VPN voor streamen: Shellfire werkt op elk apparaat!

Het gebruik van een VPN heeft veel voordelen, je kunt er onder andere anoniem mee surfen en downloaden. Een VPN kan je veel bieden, zeker als je graag films en series streamt.

In dit artikel willen we ingaan op de belangrijkste vragen over VPN en streaming. Wanneer is het zinvol om een VPN-client te gebruiken voor streaming? Waar kun je een VPN-client krijgen? Wat moet je doen als je streamt via apparaten die eigenlijk geen VPN ondersteunen (zoals Apple TV of streamingsticks zoals Amazon Fire TV)?

Wanneer is het een goed idee om een VPN-client gebruiken voor streaming?

Er zijn veel gevallen waarin een VPN van pas komt bij streaming. In principe is het zinvol om via VPN te streamen als je content wilt streamen die in jouw land niet beschikbaar is, als je YouTube-video’s wilt ontgrendelen of als je de streamingdienst van een potentieel onbetrouwbare bron gebruikt.

Stream lokale televisie, zelfs in het buitenland

Stel dat je momenteel in het buitenland bent maar toch je lokale televisieaanbod wil streamen. Dit is geen probleem met een VPN. Hoewel geo-blocking niet meer zoveel problemen oplevert als een paar jaar geleden, althans binnen sommige gebieden zoals de EU, is het nog steeds van toepassing voor bijna alle andere landen.

Zelfs binnen de EU kunnen bepaalde uitzendingen nog steeds worden geblokkeerd – vaak gaat het om sportevenementen of liveconcerten.

Dat probleem behoort met een VPN tot het verleden omdat je altijd een lokaal IP-adres kunt simuleren en dus hetzelfde programma ontvangt wanneer je in het buitenland bent als wanneer je in je eigen land bent.

Buitenlandse televisie thuis streamen

Het hierboven beschreven principe werkt ook omgekeerd, namelijk wanneer je thuis bent en toegang wilt tot buitenlandse programma’s en mediabibliotheken.

Of het nu gaat om het streamen van Amerikaanse Netflix in het buitenland of de populairste tv-programma’s uit Turkije, een VPN maakt dit allemaal mogelijk.

Je enige beperking is dat je VPN-client een serverlocatie moet hebben in het land waarvan je het IP-adres wilt simuleren.

Bij Shellfire bieden we momenteel IP-adressen uit 35+ landen. Ontdek hier onze serverlocaties en download gratis de Shellfire VPN-client!

YouTube-video’s ontgrendelen

Je kunt ook YouTube-video’s ontgrendelen met een VPN-client. Hoewel er bijvoorbeeld in Duitsland geen vergrendelingen van GEMA meer zijn, betekent dit niet dat bepaalde content daar niet beschikbaar is. Ook in andere landen is dit het geval. Het activeren van een VPN kan dit probleem direct oplossen.

Dit kan ook een groot voordeel zijn als je op reis bent. YouTube wordt bijvoorbeeld automatisch geblokkeerd in China, maar met een VPN kun je ook daar op reis genieten van YouTube-video’s.

YouTube ontgrendelen is geen probleem met een VPN, of je nu thuis bent of op reis.
(Afbeelding: prykhodov/123RF)

Verdachte streaming sites

Soms kan het gebeuren dat je inhoud moet streamen van sites die je niet 100% vertrouwt of waarvan je niet zeker bent of ze wel toestemming hebben om je bepaalde inhoud aan te bieden.

In dergelijke gevallen is het sterk aan te raden dat je een VPN gebruikt om je echte IP-adres te verbergen en alleen toegang te krijgen tot de streamingsite via het door je VPN verstrekte IP-adres.

Daarom is het raadzaam om een VPN-provider te gebruiken die geen bestanden logt (zoals Shellfire).

Hoe en waar kan ik een VPN-client downloaden?

De Shellfire VPN is beschikbaar voor verschillende besturingssystemen naar keuze en kan worden gedownload via de volgende links:

Het downloaden en gebruiken van de Shellfire VPN-client is gratis. Voor streaming raden wij vooral onze Premium-VPN aan, die zo voordelig kan zijn als 5,00 € / maand.

Klik nu om meer te weten te komen over de Shellfire Premium-VPN en de GRATIS versie van de Shellfire VPN!

Hoe gebruik je een VPN-verbinding op andere apparaten dan een pc?

Sommige apparaten bieden de mogelijkheid om via VPN verbinding te maken met het internet, maar in de meeste gevallen is dit geen standaard mogelijkheid. Gelukkig heeft de Shellfire Box een oplossing waarmee je vanaf elk apparaat via VPN verbinding kunt maken met het internet.

Enkele voorbeelden van apparaten die voor streaming worden gebruikt en die standaard geen (onbeperkte) VPN-ondersteuning hebben, zijn:

De Shellfire Box is een plug-and-play VPN-router die snel, eenvoudig en zonder enige technische kennis kan worden ingesteld. Om een VPN-verbinding met ongeacht welk apparaat tot stand te brengen, sluit je het gewoon aan op het WLAN-netwerk van de Shellfire Box en ben je startklaar.

In deze video kun je zien hoe makkelijk het is om de Shellfire Box te installeren:

De Shellfire Box wordt volledig gebruiksklaar geleverd. Hij is ook al geverifieerd en gecodeerd voor onmiddellijk gebruik. Volg gewoon de onderstaande stappen:

  1. Aansluiten op de stroomvoorziening: steek de stekker van de Shellfire Box in het stopcontact.
  2. Aansluiten op je router: sluit de ethernetkabel van de Shellfire Box aan op de juiste sleuf in je router (zie video).
  3. Verbinden met het WLAN van de Shellfire Box: sluit het apparaat waarmee je de VPN wilt gebruiken aan op het WLAN-netwerk van de Shellfire Box.
  4. Als je de VPN-verbinding niet langer wenst te gebruiken, dan sluit je het betreffende apparaat gewoon weer aan op je normale WLAN-netwerk.

Voor configuraties om een andere serverlocatie te gebruiken of het WLAN-wachtwoord te wijzigen, stellen we je een gebruiksvriendelijke webinterface ter beschikking, die ook in een handleiding wordt uitgelegd.

Als je een Shellfire Box koopt, kun je onze premium VPN met onbeperkte snelheid en datavolume twee jaar lang GRATIS gebruiken.

Klik hier om meer informatie over de Shellfire Box te krijgen en hem snel, gemakkelijk en veilig online te kopen!

Conclusie

Als je graag streamt en nog geen VPN gebruikt, zou je serieus moeten overwegen om over te schakelen, gezien de voordelen die in dit artikel worden beschreven – evenals de andere voordelen van het gebruik van een VPN.

Shellfire biedt zowel een gratis VPN als een premium VPN aan. Beide gebruiken dezelfde software die je vanaf deze pagina kunt downloaden.

Als je vaak streamt op apparaten die geen VPN ondersteunen, kan de Shellfire Box een zeer aantrekkelijke optie zijn.

Bron afbeelding: pixinoo/123RF

5/5 (1)

How did you like this post?