VPN op Apple TV: Eenvoudige installatie in 5 minuten

Tegenwoordig zijn de meeste moderne televisies ook Smart TV’s die allerlei apps in huis hebben. De Apple TV wordt zelden meegeleverd, hiervoor wordt een extra kastje vereist door de Amerikaanse service provider. Wil je de Apple TV aansluiten op een VPN en van de voordelen profiteren? Hieronder vertellen we je hoe het werkt.

Het instellen van een VPN voor Apple TV

In principe heb je twee opties. Als je Smart TV al is uitgerust met Apple TV, dan kun je de VPN-verbinding gewoon rechtstreeks op het apparaat instellen. Als dit niet mogelijk is, dan kun je kiezen voor de tweede optie, de Shellfire Box, zoals hieronder wordt uitgelegd:

Optie 1: VPN voor Apple TV via Smart-TV VPN

Wi je een VPN-verbinding inschakelen op een desktop, smartphone of tablet? Dan raden we je onze Shellfire VPN aan, die beschikbaar is voor:

Helaas kun je hiermee geen verbinding maken met een Apple TV Box, omdat het niet mogelijk is om nieuwe apps te installeren op het Apple systeem. De enige uitzondering is de VPN-applicatie voor Smart TV’s waarin ook Apple TV is geïntegreerd. Dit wordt tegenwoordig zeer weinig gebruikt (op dit moment hebben alleen de nieuwste Samsung Smart TV’s deze functie), dus Shellfire Box is hiervoor een beter alternatief.

Optie 2: VPN voor Apple TV via Shellfire Box

In de volgende video leggen we uit hoe de Shellfire Box werkt. Natuurlijk kun je de details ook zelf op deze pagina vinden. Na aanschaf van de Box kun je deze in een paar stappen instellen.

  1. Steek de stekker in het stopcontact.
  2. Sluit je Shellfire Box met een netwerkkabel aan op de router.
  3. Verbind de Apple TV met het Shellfire WLAN-netwerk.

Nu ben je klaar en is je Apple TV verbonden met de VPN. Dit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld een buitenlands IP-adres te simuleren of toegang te krijgen tot het IP-adres van je land wanneer je in het buitenland bent. De box maakt het ook mogelijk om verbinding te maken met andere apparaten, zoals een Sony PlayStation of een Microsoft Xbox. Wil je de Shellfire Box bestellen? Klik dan hier!

Welke voordelen heeft het gebruik van een VPN voor Apple TV?

Met een Smart TV heb je al toegang tot talloze apps en providers zoals Netflix of Amazon Prime. Om van meer films en series te kunnen genieten, heb je een Apple TV nodig die ook een ruime keuze aan media bevat. Bovendien hebben we nu 4k voor Apple TV en wordt het kastje geleidelijk door Apple geüpdatet en verbeterd. Een extra voordeel: als je een Apple TV hebt, heb je geen Smart TV nodig. De meeste relevante streamingaanbiedingen zijn rechtstreeks opgenomen in de kleine box van Apple, dus de apps op Apple TV hebben toegang tot Amazon Prime, DAZN, Eurosport en andere diensten.

Dit kleine kastje heeft een eersteklas beeldkwaliteit en tegelijkertijd kan Siri de Apple TV bedienen. Het gebruik van een VPN-dienst biedt nog meer voordelen:

  • Je kunt door de mediabibliotheek browsen met een anoniem IP-adres dat niet overeenkomt met je eigen IP-adres.
  • Je kunt op elk moment heen en weer schakelen tussen het VPN en je thuisnetwerk.
  • Je kunt binnen enkele seconden schakelen tussen de IP-adressen van afzonderlijke landen.
  • De VPN-Client draait gewoon op de achtergrond en blijft actief zolang je anoniem en veilig wilt streamen naar de Apple TV.
  • De Shellfire VPN Box is ook geschikt voor andere apparaten zoals game consoles.

Is er een gratis VPN voor Apple TV?

Aangezien de Apple TV als een gesloten systeem is gefabriceerd, is er geen mogelijkheid om een externe app op het kastje te installeren. Als dit mogelijk zou zijn (zoals op een smartphone of tablet), zou de gratis VPN van Shellfire een perfecte keuze zijn. Helaas moeten gebruikers in het geval van de Apple TV echter hun toevlucht nemen tot hardware. Een VPN-netwerk wordt opgezet met een Shellfire Box, waar je Apple TV eenvoudig verbinding mee kan maken. Het is niet gratis, maar de initiële kosten zijn het waard omdat je ook met elk ander apparaat van de voordelen kunt profiteren.

VPN voor Apple TV: Conclusie

Gebruikers hebben een ruime keuze als het op streamen aankomt. Sommige series zijn te zien op Netflix, andere op Amazon Prime. Maar hoe zit het met de series en films die alleen via Apple TV te zien zijn? In dat geval kan er geen externe app worden geïnstalleerd, maar moet er een hardware-oplossing worden gevonden. Met de Shellfire Box maak je een VPN-netwerk aan met een nep IP-adres uit een van de aangeboden landen. Op die manier kun je je Apple TV Box op de VPN aansluiten en profiteren van de vele streamingvoordelen die het virtuele netwerk biedt.

Afbeelding: ©adrianhancu /123RF

4.2/5 (5)

How did you like this post?