Deblokkeer YouTube met een VPN

YouTube is het grootste platform voor internetvideo’s ter wereld. Maar niet alle video’s kunnen door elke gebruiker worden bekeken, omdat sommige postings worden geblokkeerd.

Redenen om YouTube te deblokkeren

Als je te maken hebt met een enkele YouTube blokkering en af en toe een bepaalde video niet kunt bekijken, hoef je er waarschijnlijk niets aan te doen. Als het echter vaker gebeurt of als de blokkering de hele website beïnvloedt, dan zullen er onvermijdelijk problemen ontstaan.

Daarom zijn er technische oplossingen om de blokkeringen op te heffen of te omzeilen door verbinding te maken met een server in een ander land. Op die manier kunnen gebruikers anoniem en veilig surfen, terwijl ze tegelijkertijd toegang hebben tot het volledige bereik van het videoplatform YouTube.

Waarom is er een blokkering?

Als je een geblokkeerde video probeert te openen, krijg een melding dat de video niet beschikbaar is. Dit heeft verschillende oorzaken. De meest voorkomende is een beperking in het land waar de gebruiker de video probeert te openen. Daarnaast kan de blokkering ook het gevolg zijn van technische problemen.

YouTube wordt vaak geblokkeerd op scholen, universiteiten en op veel kantoren. De reden is eenvoudig: er moet minder afleiding zijn, zodat bijvoorbeeld studenten geen video’s bekijken tijdens de les. Als je echter begeleiding nodig hebt of tijdens de pauze even op het net wilt surfen, kan de blokkering erg irritant zijn.

YouTube deblokkeren – zo doe je dat

De gemakkelijkste en snelste manier om de blokkering van een videoportaal te omzeilen is het gebruik van een VPN. Het maakt niet uit of de blokkering wordt veroorzaakt door technische problemen, beperkingen in het land of door de baas op kantoor.

Het is daarbij essentieel dat de VPN de gegevens versleutelt en anonimiseert, hogesnelheidsverbindingen voor HD-video’s biedt en YouTube-video’s uit elk land toegankelijk maakt.

Deblokkeren van YouTube in China

Sommige landen blokkeren de toegang tot YouTube volledig. Dit is momenteel niet alleen het geval in China, maar bijvoorbeeld ook in Noord-Korea en Iran. Tijdelijke blokkades zijn ook ingesteld in sommige landen zoals Turkije, Rusland en Pakistan.

Als je van plan bent om naar China te reizen of als buitenlander in China woont, dan wil je vast geen YouTube-video’s missen. Om de blokkering te omzeilen, kan de gebruiker gewoon een VPN-Client downloaden, deze installeren en verbinding maken met een server in een ander land dat geen blokkering van YouTube heeft. Zo krijg je gemakkelijk toegang tot de video’s, zelfs vanuit China.

Hetzelfde geldt voor andere sites die door de overheid worden geblokkeerd, zoals Twitter of Facebook. Momenteel worden in China meer dan tienduizend websites geblokkeerd.

Omzeil GEMA’s YouTube blokkering

In Duitsland is het bekijken van een YouTube-video bijna een gelukskwestie geworden. Vooral muziekvideo’s vallen onder dit GEMA-verbod, dat voor veel gebruikers problemen oplevert.

Het bericht “deze video is niet beschikbaar in uw land” zal waarschijnlijk op het scherm van veel muziekfans verschijnen. Soms zijn deze blokkeringen zelfs onnodig omdat er op dat moment niet altijd juridische problemen zijn. YouTube is van Google en het Amerikaanse bedrijf blokkeert al veel video’s om problemen te voorkomen.

Om deze censuur te omzeilen kan een VPN worden gebruikt. Dit betekent dat Google het land niet kan herkennen aan het IP-adres, of wordt doorgestuurd naar een ander land waar deze video’s niet worden geblokkeerd. Voor de gebruiker betekent dit volledige toegang tot de gewenste informatie.

Ontdek hoe je YouTube kunt deblokkeren met Shellfire VPN

Met de Shellfire box kun je gemakkelijk YouTube-blokkeringen omzeilen. Je hoeft zelfs geen VPN-software op je computer te installeren, je sluit de box gewoon aan op je router en maakt vervolgens verbinding met het nieuw gecreëerde WLAN-netwerk.

De Shellfire Box wordt volledig voorgeconfigureerd aan de gebruiker geleverd. Hij is ook al geverifieerd, gecodeerd en klaar voor gebruik.

  1. Voedingsbron: Om de verbinding tot stand te brengen, hoef je het kleine kastje alleen maar op een stopcontact aan te sluiten.
  2. Router: Daarna moet je de Shellfire Box op je eigen internetrouter aansluiten.
  3. WLAN: Met behulp van een netwerkkabel of een standaard WLAN kun je de gewenste apparaten op de box aansluiten.

Als je de VPN-verbinding niet meer nodig hebt, dan schakel je gewoon terug naar het normale WLAN en gebruik je de gebruikelijke internetverbinding zonder de Shellfire Box.

Het dataverkeer voor de Shellfire VPN (en ook bij gebruik van de Shellfire Box) is onbeperkt en er staan servers in 35 landen tot je beschikking. In de aankoopprijs van de Shellfire Box zit al een tweejarig gebruik van de Premium-Plus-VPN inbegrepen.

Afbeelding: Grindvalds: 56160330/123rf.com

5/5 (1)

How did you like this post?