VPN voor Chromecast: Set-up in enkele minuten

Met de Chromecast TV-stick van Google heb je toegang tot veel verschillende streamingdiensten. Het maakt niet uit of je Netflix of Amazon Prime gebruikt, je sluit hem gewoon aan en begint te streamen. In combinatie met een VPN-dienst zijn er ook geen lokale geografische beperkingen, zodat je er dubbel van kunt profiteren.

Waarom Chromecast?

Als je geen Smart TV of Apple TV hebt, is een Chromecast-stick misschien een optie voor jou. Streamingdiensten kunnen met dit apparaat worden gebruikt. Je kunt een grote verscheidenheid aan inhoud overbrengen naar je tv vanaf bijna elk apparaat. Het enige wat je nodig hebt is de door jou gewenste app op de Chromecast.

Er zijn onder andere apps beschikbaar voor:

 • Netflix
 • Amazon Prime
 • Maxdome
 • TV NOW PLUS
 • Sky Ticket
 • YouTube
 • Zattoo
 • Spotify
 • TuneIn
 • Deezer

Er zijn meer dan 1000 verschillende apps voor series, films, muziek, fun en games. Je kunt op de officiële Chromecast-pagina controleren of de app die je zoekt wordt ondersteund.

Chromecast instellen via VPN

Het instellen van Chromecast via VPN is kinderspel. Over het algemeen wordt de kleine streamingstick gewoon in de HDMI-poort van je televisie gestoken. Daarna kan content van bijna elk apparaat naar de televisie worden overgezet.

Chromecast biedt geen eigen VPN om het gebruik van een VPN-dienst mogelijk te maken en heeft geen configureerbare instellingen. Het gebruik van VPN met Chromecast is echter nog steeds mogelijk met een VPN die via de router loopt. Hiervoor zijn verschillende opties, maar de eigen router is niet altijd VPN-compatibel. Omgekeerd is niet elke VPN in staat om alle routers te ondersteunen. Het is daarom noodzakelijk een VPN-dienst te kiezen die compatibel is met de router.

Het is makkelijker om de Shellfire Box te gebruiken. Dit is een eigen Plug-&-Play VPN-Router. Je kunt de Shellfire Box in enkele seconden verbinden met alle gewenste apparaten en een veilig VPN-netwerk creëren met het gewenste IP-adres. De verbinding is zowel via WLAN als via LAN kabel mogelijk.

Aanwijzigingen:

 1. Sluit gewoon de stroomkabel aan op de Shellfire Box.
 2. Sluit de Shellfire Box aan op je internet router.
 3. Verbind nu je Chromecast met het WLAN-netwerk van de Shellfire Box.

Als je de VPN-verbinding niet langer wilt gebruiken voor Chromecast, kun je gewoon weer overschakelen op je gebruikelijke WLAN of LAN. Hier kun je alles te weten komen over de handige Shellfire Box.

Je kunt de Shellfire Box ook met andere apparaten gebruiken:

Wat zijn de voordelen van VPN voor Chromecast?

De Chromecast Streaming-Stick is op zich al zeer de moeite waard. Hoewel dit al een behoorlijke deal is, is hij toch beperkt, afhankelijk van je regio. Met name het Amerikaanse aanbod is groter, maar om daarvan te kunnen profiteren heb je als Chromecast-gebruiker een Amerikaans IP-adres nodig.

Een geschikte VPN-dienst kan dit IP-adres (of een IP-adres uit een ander land) simuleren. Maak gewoon verbinding met een VPN-dienst met het gewenste apparaat en simuleer een IP-adres uit de Verenigde Staten.

In het algemeen biedt het gebruik van de Shellfire Box je de volgende voordelen:

 • Beveilig al je apparaten op dezelfde manier met een VPN-verbinding
 • Voorkom mogelijke censuur en krijg toegang tot alle inhoud
 • Wereldwijde toegang tot veel verschillende serverlocaties
 • Sluit de Box eenvoudig aan op je router, de rest gaat automatisch
 • Geniet van een versleutelde 256-bit verbinding
 • Je kunt surfen zonder snelheidslimiet
 • Geniet van onbeperkt dataverkeer

Kun je een VPN gebruiken met Chromecast?

Aangezien Chromecast geen eigen apps biedt, is het niet mogelijk om de Shellfire-app te downloaden zonder een router met VPN-ondersteuning. Was dit wel het geval geweest, dan had je onze gratis VPN-app kunnen gebruiken. Voor Chromecast is de Shellfire Box noodzakelijk om snel en moeiteloos een VPN-verbinding tot stand te brengen.

Afhankelijk van de versie, geven we je 1-2 jaar gebruik van onze premium VPN wanneer je een Shellfire Box koopt. Dus als je besluit om een Shellfire box te kopen, dan hoef je je geen zorgen te maken over eventuele verbindingsproblemen.

VPN voor Chromecast: Conclusie

Als je een Chromecast-stick gebruikt om inhoud naar je tv te streamen, dan kun je de functie ervan enorm uitbreiden met een VPN. Zo is het niet alleen mogelijk om toegang te krijgen tot inhoud uit een bepaald land met een IP van datzelfde land, maar ook tot alle andere inhoud. Je kunt bijvoorbeeld de Shellfire Box gebruiken om een IP-adres uit een land naar keuze (bijv. uit de VS) te simuleren en zo toegang te krijgen tot Amerikaanse streamingdiensten.

Tegelijkertijd blijven je apparaten veilig dankzij de VPN. Er zijn veel voordelen die het de moeite waard maken om Chromecast met een CPN-verbinding te gebruiken.

Header afbeelding: dennizn/123RF

2.33/5 (3)

How did you like this post?