VPN op Smart TV: Zo installeer je het in minder dan 5 minuten

Dankzij de juiste apps kunnen we met Smart TV’s nu gemakkelijk Netflix, Amazon Prime Video, Hulu en andere videostreamingdiensten op tv bekijken. Een ingewikkelde installatie is niet langer nodig, wat een paar jaar geleden wel anders was.

Iets wat je misschien nog bezighoudt, is de vraag hoe je een VPN-client op je Smart TV instelt. Als je bijvoorbeeld geo-blocking wilt omzeilen en toegang wilt krijgen tot de inhoud van de Amerikaanse Netflix vanuit landen als het Verenigd Koninkrijk, dan moet je wel een VPN-dienst gebruiken.

Tot voor kort was dit nogal ingewikkeld en vereiste het veel technische kennis, maar gelukkig is dat tegenwoordig niet meer zo. In dit artikel zullen we hier meer over vertellen.

Hoe installeer je een VPN op een Smart TV?

In principe heb je de volgende opties beschikbaar als je je Smart TV in verbinding met een VPN wilt gebruiken:

 • VPN instellen op router. Werkt alleen met compatibele apparaten, niet met elke router, of wordt geassocieerd met meer ingewikkelde configuraties.
 • SmartDNS op Smart TV. Het is ook mogelijk om SmartDNS op je tv in te stellen. Maar deze optie is vooral geschikt voor gebruikers met technische ervaring, omdat de installatie ingewikkeld is en uit meer dan 30 stappen bestaat.
 • Gebruik van de Shellfire Box. Shellfire Box is een speciale plug & play VPN-router die je in minder dan 5 minuten kunt instellen. Er is geen technische kennis voor nodig.

Kortom, Shellfire Box is veruit de gemakkelijkste en snelste manier om een VPN-client op je Smart TV te gebruiken – of je nu een Smart TV van Samsung, Sony, LG of een ander merk gebruikt.

Klik op deze link om meer te weten te komen over de Shellfire box!

Hoe installeer je de Shellfire Box:

 1. Steek de stekker in het stopcontact.
 2. Sluit de Shellfire Box via een netwerkkabel aan op de router.
 3. Verbind je Smart TV met het nu beschikbare Shellfire Wi-Fi netwerk.

Zolang je Smart TV is verbonden met dit Wi-Fi-netwerk, maakt het automatisch verbinding met het internet via een beveiligde VPN-verbinding. Er zijn geen extra stappen of installatie van software nodig.

Als je de verbinding met het VPN wilt verbreken, schakel je gewoon terug naar je normale thuisnetwerk met je Smart TV. Via een intuïtieve online interface kun je binnen een paar seconden van server of locatie wisselen.

Overigens werkt deze aanpak niet alleen met Smart TV’s. Als je een gameconsole hebt, zoals de PlayStation 4 of een Xbox One. Dankzij Shellfire Box kun je nu zonder problemen een VPN gebruiken met je console.

Klik op deze link om Shellfire Box te bestellen!

Welke apps kunnen worden gebruikt met een Smart TV VPN?

De hierboven beschreven procedure, waarbij je de VPN-toegang instelt via Shellfire Box, is niet beperkt tot bepaalde apps. Toch willen we graag enkele ideeën met je delen:

 • Netflix. Je hebt toegang tot het film- en serieaanbod van andere landen, zoals de Amerikaanse Netflix, die zich kenmerkt door het meest complete aanbod van films en series.
 • Hulu
 • Amazon Prime Video
 • HBO
 • Mediabibliotheken van buitenlandse TV-kanalen. Gebruik de mediabibliotheken van buitenlandse TV-zenders, ondanks Geo-blocking. Wat dacht je bijvoorbeeld van gratis Formule 1 kijken op ORF, zonder reclameblokken?

Afbeelding Bron: StockSnap/pixabay

3.26/5 (19)

How did you like this post?