VPN Routers voor thuis: de ultieme gids

Een anoniem en veilig netwerk zonder belemmeringen klinkt tegenwoordig als wishful thinking. De ontmaskering van Edward Snowden, veelvuldige massale datalekken en privacyschandalen hebben veel internetgebruikers ongerust gemaakt. Privacy is een fundamenteel mensenrecht in moderne democratieën, dus gebeurtenissen zoals deze illustreren een alarmerende trend. Bovendien vinden we een onbeperkte, veilige internettoegang een essentieel grondrecht.

Er zijn echter manieren om je vrijheid en privacy terug te krijgen en tegelijkertijd je internetverbinding veiliger te maken. Een van de mogelijkheden is onze Shellfire Box – een krachtige, eenvoudig te gebruiken VPN-router. Ontdek hoe het werkt, welke voordelen het gebruik ervan heeft en hoe je het instelt in onze alles-in-één gids.

Wat is een VPN-router?

Een VPN-router is een netwerktoestel dat je toelaat om jou en je online-apparaten gemakkelijk te verbinden met een virtueel privé-netwerk (VPN). Hiermee kan je veilig en anoniem surfen en downloaden met al je toestellen – of het nu op een smartphone, een pc of een laptop, een gaming console of een Smart TV is. Bovendien kan je internetcensuur omzeilen en landenbeperkingen omzeilen (geoblocking).

Met Shellfire Box kan iedereen thuis een veilig, versleuteld LAN- of WLAN-netwerk opzetten en verbinden met het VPN. De handige box is volledig geconfigureerde hardware. Er is geen extra software nodig, die eerst geïnstalleerd zou moeten worden en mogelijk niet met jouw apparaat werkt.

Ontdek hier meer over Shellfire Box en hoe het werkt.

Wanneer moet je een VPN-router gebruiken?

Er zijn een paar zeer goede redenen om een VPN Router te gebruiken.

De belangrijkste: met een VPN-router kan je niet alleen geselecteerde, maar alle apparaten met internetcapaciteit laten profiteren van de voordelen die een VPN te bieden heeft.

Waarom is dat een voordeel? In tegenstelling tot een gewone internetverbinding, verstuurt een VPN-verbinding gegevens veilig door ze te versleutelen. Bovendien is je privacy gewaarborgd dankzij het gebruik van een anoniem IP-adres.

Je moet de Shellfire Box VPN router gebruiken:

  • Als je je gegevens en wachtwoorden wilt beschermen tegen hackers.
  • Wanneer je gecensureerde of geblokkeerde inhoud wilt ontgrendelen (bijv. streamingdiensten, enz.)
  • Als je er zeker van wilt zijn dat niemand je internet communicatie in de gaten houdt.
  • Wanneer je verschillende soorten apparaten wilt gebruiken om de Shellfire VPN-dienst te gebruiken – het maakt niet uit of het een smartphone, een pc of laptop, een gamingconsole, een streamingbox of een Smart TV is.

Voordelen van VPN-routers

Een VPN-router heeft twee belangrijke kwaliteiten.

Ten eerste geeft hij je direct toegang tot een VPN-dienst en de voordelen ervan.

In het geval van Shellfire:

  • Gecodeerde gegevensoverdracht (256 bit)
  • Een anoniem IP-adres
  • Bescherming van je privacy
  • Omzeiling van censuur en regionale beperkingen
  • Onbeperkt datavolume en onbeperkte datasnelheid
  • Veilig browsen op openbare Wi-Fi-netwerken

Het tweede belangrijke voordeel: een VPN-router zoals Shellfire Box beperkt je niet tot bepaalde apparaten. Het geeft je de vrijheid om elk besturingssysteem of app te gebruiken, terwijl je ook geen specifieke software hoeft te installeren.
De hardware, meer bepaald Shellfire Box, brengt binnen enkele seconden een VPN-verbinding tot stand. Vervolgens kan je alle apparaten met internet op je VPN aansluiten via een netwerkkabel of Wi-Fi.

Nadelen van VPN-routers

Een van de tekortkomingen van veel VPN Routers is het ingewikkelde configuratieproces en de hinderlijke aanpassingen die moeten worden gedaan. Zelfs voor professionals kan de configuratie vervelend zijn. Dit is een van de zwakke punten die de Shellfire Box verhelpt. De installatie is zo eenvoudig als plug & play: Plug de Box in, sluit hem aan op de huidige router en je bent klaar om te beginnen.

Een ander veelvoorkomend nadeel van VPN-diensten en VPN-routers is de trage datatransmissiesnelheid. Gegevens worden zwaar versleuteld voor VPN-transmissie. Dit verhoogt de veiligheid en houdt derden buiten, maar is ook een taak die veel verwerkingscapaciteit en tijd vergt. Bovendien moeten de gegevens naar ten minste één VPN-server worden verzonden.

Om geoblocking te omzeilen zijn meestal servers nodig die zich ver van de locatie van de gebruiker bevinden. Dit verhoogt de transmissietijd.

Dit kan vooral problematisch worden bij het streamen van HD-inhoud of het downloaden van grote bestanden. Als meerdere apparaten tegelijkertijd toegang hebben tot het netwerk, kan dit de transmissietijden verder verlengen. Shellfire Box kan deze problemen grotendeels vermijden. De Box maakt gebruik van een krachtige processor en veel opslagruimte, en van de “PremiumPlus”-VPN-dienst: Dit betekent dat er geen data- of snelheidsbeperkingen zijn en dat je de keuze hebt uit servers in 35 verschillende landen.

Welke soorten VPN-routers zijn er?

Afgezien van het type transmissie en de encryptiemethoden die zij gebruiken, verschillen VPN-routers over het algemeen in hun bouw en werkingsprincipe:

  • VPN-routers die zijn uitgerust met een VPN-client, die zelfstandig een VPN-verbinding tot stand kan brengen.
  • VPN-routers die extra softwareconfiguratie of -installatie vereisen.

Shellfire Box

Shellfire VPN is een van de routers die vooraf geconfigureerd worden geleverd met een VPN-client. Het toestel configureert de VPN-verbinding zelf door de vereiste gegevens van een Shellfire VPN-server te downloaden zodra de eerste verbinding met het internet tot stand is gebracht.

Dat is alles wat je nodig hebt om een veilige en anonieme verbinding tot stand te brengen. Nu hoef je je apparaten alleen nog maar aan te sluiten via Wi-Fi of een netwerkkabel om te kunnen beginnen surfen met de Shellfire VPN: simpel, ongecensureerd, anoniem en veilig.

Shellfire VPN-Router

Shellfire Box is de perfecte plug & play oplossing voor iedereen die geen ingewikkelde configuratie van een VPN-router wenst.

Via de volgende link kan je de Shellfire Box kopen en meer informatie vinden over ons product.

Andere routers die VPN-ondersteuning bieden

Tot deze categorie behoren alle routers met VPN-clientfunctionaliteit, evenals routers waarbij deze functionaliteit kan worden toegevoegd door gebruik te maken van een open-source besturingssysteemuitbreiding (bv. DD-WRT of Tomato).

Als de router een VPN-clientfunctie heeft, kan de VPN-verbinding door de router zelf tot stand worden gebracht met behulp van standaarden als IPSec, OpenVPN of PPTP. Er zijn maar weinig routers die deze functionaliteit bieden, voorbeelden zijn sommige apparaten van Cisco, ASUS, Netgear en Linksys. De stappen die in het besturingssysteem moeten worden ondernomen zijn gecompliceerd, waardoor het taken zijn die alleen netwerkprofessionals zouden moeten uitvoeren.

Het voordeel van dit type systeem is dat de bestaande router kan worden opgewaardeerd tot een VPN-router.

Routers die geen VPN-ondersteuning bieden

Tot deze groep behoren de meeste routers die conventionele internetproviders aanbieden. Afhankelijk van de encryptieprotocollen, transmissiestandaarden en verbindingstypes (LAN-kabels, draadloze netwerken), worden ze bijvoorbeeld DSL-, LTE- of Wi-Fi-routers genoemd.

Je kunt diensten zoals Shellfire VPN gebruiken die een versleutelde verbinding tussen je apparaat en de VPN-server tot stand brengen met dit soort routers, je zult echter niet kunnen profiteren van de voordelen die VPN-routers zoals Shellfire Box bieden.

De snelheid van VPN-routers

De downloadsnelheden van VPN-routers zijn zeer belangrijk en een doorslaggevende factor. Hun snelheid hangt af van de verwerkingscapaciteit van de processor, maar ook van de opslagcapaciteit van hun geheugen. Shellfire Box gebruikt een 580 MHz CPU en een snelle DDR-RAM met een capaciteit van 64 MB.

De tweede factor die vereist is voor snelle datatransmissiesnelheden is de connectiviteit. Shellfire Box heeft een 100 Mbit/s-LAN-verbinding en gebruikt de 802.11b/g/n standaard met een bandbreedte van 300 Mbps voor zijn WiFi-verbinding.

Dankzij deze eigenschappen haalt de VPN-router van Shellfire snelheden tot 15 Mbit/s, op voorwaarde dat je een goede verbinding hebt. Zelfs video streamen in 1080p is geen probleem. Andere VPN-routers halen doorgaans slechts snelheden in de orde van grootte van één Mbps.

VPN-Router

De downloadsnelheid is een doorslaggevende factor voor VPN-routers.

Videostreaming met gebruik van VPN-routers

Met Shellfire Box kan je volop genieten van HD-videostreams. Maar Shellfire Box biedt je ook extra voordelen. Streamingdiensten zoals Netflix, Apple TV, Amazon Prime, YouTube, Hulu en nog veel meer zijn berucht om hun regionale beperkingen. Met Shellfire kan geblokkeerde inhoud gemakkelijk worden bekeken.

Om deze reden hebben wij een wereldwijd servernetwerk in 35 landen gebouwd. Je hoeft alleen nog maar een server in het land van je keuze te kiezen en van het volledige aanbod aan inhoud te genieten: De Amerikaanse Netflix vanuit je huis, live streams vanuit je thuisland wanneer je op vakantie bent.

Shellfire Box vs. andere VPN-routers

Shellfire Box heeft een paar belangrijke verschillen met andere VPN-routers.

We hebben al vermeld hoe eenvoudig het installatieproces is: Shellfire Box is vooraf geconfigureerd met de VPN-client. Het enige wat je nog moet doen is hem aansluiten op je bestaande router en je bent klaar om te beginnen. Plug & play precies zoals het altijd bedoeld was.

Maar er zijn nog meer voordelen:

  • Het meest in het oog springende kenmerk is zijn handzame formaat (ca. 6,5 bij 4,5 bij 2,8 centimeter) en zijn gewicht van slechts 30 gram.
  • Hij maakt gebruik van een micro-USB-poort voor de stroomvoorziening, een batterij is niet nodig.

Deze eigenschappen vormen geen beperking voor de prestaties van de VPN-routers. Dit is onder meer te danken aan het gebruik van Shellfire’s “PremiumPlus” VPN, die 256-bit encryptie biedt (PPTP, L2TP/Ipsec of OpenVPN), onbeperkte snelheid en verkeer en servers op 6 continenten en 35 verschillende landen.

  • Een van de belangrijke unieke kenmerken van Shellfire Box is zijn overzichtelijkheid. Het begint met het gebruik van het open-source besturingssysteem OpenWrt.
  • Bovendien hebben wij de broncode van onze firmware openbaar gemaakt op GitHub.
  • We houden geen logbestanden bij en zijn verplicht om ons te houden aan de strenge Duitse wetten inzake gegevensbescherming.
  • De gebruikers van Shellfire Box zijn enthousiast over het gebruiksgemak en de eenvoudige browserinterface.
  • Er zijn extra functies zoals het delen van bestanden beschikbaar (torrent, enz.).
  • IP-lekken worden voorkomen
  • Er zijn verschillende betalingsmethoden beschikbaar ( credit cards, bankoverschrijving, PayPal, Bitcoin, Paysafe enz.)

Hoe stel je een VPN-router in?

Het instellen van een VPN-verbinding of het configureren van een VPN-router maakt zelfs de meest ervaren IT’er huiverig. Dat ligt niet aan een gebrek aan kennis, maar eerder aan de enorme hoeveelheid opties, standaarden, protocollen en aanbieders.

Waarom iets ingewikkeld maken als er ook een makkelijke manier is?

Shellfire Box

In het geval van Shellfire Box betekent gemakkelijk gewoon plug & play:

  1. Sluit de stroomkabel aan op de Shellfire Box.
  2. Verbind de Shellfire Box met een LAN-kabel aan op je router.
  3. Sluit je apparaten aan met Wi-Fi of een netwerkkabel.
  4. Gebruik de webinterface om een server in het land van je voorkeur te kiezen.
  5. Klaar!

Andere VPN Routers

Tot zover is het eenvoudig genoeg. Andere VPN Routers vereisen meestal een grondige inzage in hun besturingssysteem of zelfs de installatie van aanvullende software. Er zijn maar heel weinig modellen die een gebruiksvriendelijke interface voor de configuratie bieden. Het probleem ligt vaak in het enorme aantal verschillende configuraties die deze interfaces bieden.

Als je niet erg vertrouwd bent met VPN’s kunnen de resultaten van deze configuraties moeilijk te voorspellen zijn. De voordelen van VPN Routers veranderen snel in nadelen: Je surft uiteindelijk gevaarlijker in plaats van veiliger. Dat kan met Shellfire Box niet gebeuren.

4.53/5 (17)

How did you like this post?