Turkse tv: Gratis online kijken

Het is moeilijk te geloven, maar zelfs Turkije stuurt haar celebrities de jungle in. In Survivor zijn er zelfs twee kampen: één bewoond door acht beroemdheden, het andere door mensen zoals jij en ik. En uiteraard wil niemand de spannende uitdagingen missen!

Jarenlang hield de serie Çalıkuşuhas alle fans aan het scherm gekluisterd. Wie niet warmloopt voor de liefde in het Ottomaanse Rijk, wordt misschien liever meegesleurd in de corruptie en criminaliteit van Uçurum.

De zondagavonden zijn voorbehouden voor de wedstrijden van Galatasaray Istanbul.

Om deze opwindende programma’s in het buitenland niet te missen, moet je een paar hindernissen overwinnen: het zogenaamde “geo-block” verhindert het onbeperkt bekijken van Turkse zenders via het internet. Maar dit kan omzeild worden, zodat je 24 uur per dag Turkse tV kunt kijken, zelfs als je niet in Turkije bent.

Gratis Turkse tv kijken in het buitenland – is dat mogelijk?

Helaas activeert de geo-block een barrière die verhindert dat je buiten Turkije toegang krijgt tot je lievelingsprogramma’s. Je kunt geen Turkse zenders streamen vanwege je IP-adres, dat bij controle door het geo-block aangeeft dat je vanuit het buitenland kijkt en niet vanuit Turkije. Wat je nu moet doen spreekt voor zich, namelijk de geo-block duperen met een Turks IP-adres.

Een VPN helpt je dit te doen en meer, en versleutelt bovendien al je dataverkeer.

Wat is een VPN?

Een VPN verbindt je via een buitenlandse server – in ons geval heeft de server een Turks IP-adres dat via de tunnel naar jou in jouw land wordt gestuurd – zodat je je favoriete programma’s in het buitenland kunt bekijken en volledig anoniem blijft. De gegevensoverdracht is gecodeerd, en niemand ziet wat je door de tunnel verstuurt, zodat je volkomen legaal Turkse tv kunt kijken.

VPN-client instellen in slechts 3 stappen

Hoe werkt het? Eerst moet je een Client VPN installeren, wat snel en eenvoudig is:

  1. Download de Client VPN Shellfire. Installeer het op het apparaat waar je het Turkse tv-programma wilt ontvangen, bijvoorbeeld op je PC, mobiele telefoon of tablet.
  2. Open de VPN software of app en maak verbinding met een Turkse server.
  3. Je hebt nu een Turks IP-adres en kunt zonder problemen toegang krijgen tot de online kanalen waarvan je tot nu toe was afgesloten, zolang de software actief is.

Misschien vind je dit te ingewikkeld, of wil je ook Turkse tv kijken op Smart TV, PlayStation of Xbox. Je hebt dan nog steeds een Turks IP-adres nodig, maar verder is er weinig aan te doen, omdat op deze apparaten vaak niet de juiste software kan worden geïnstalleerd.

Ook hier is een oplossing voor, namelijk de Shellfire Box. Deze VPN-Router is niet groter dan een luciferdoosje en kan eenvoudig via plug and play op je router worden aangesloten. Nu is je kijkplezier compleet en kan Turkse tv worden bekeken op alle apparaten die via je wifi-netwerk zijn aangesloten.

De meest populaire Turkse kanalen en programma’ s

Euro D

Euro D is een van de meest bekeken zenders die 24 uur per dag amusement biedt. Het gaat vooral om series, talkshows, kaskrakers en magazine-programma’s.

De Beyaz Show is een langlopende hit die in 1996 van start is gegaan en die op vrijdagavond ontspannen familieamusement biedt. Presentatrice Beyazit Öztürk was in Duitsland al gastvrouw van bekende tv-favorieten als Kaya Yanar en Stefan Raab.

Andere populaire uitzendingen:

  • Yeni Bir Ben
  • Magazin D Pazar

Kanal 7 AVRUPA

Deze omroep heeft tv-programma’s voor het hele gezin. Naast uitzendingen waarin Turkse kunst en cultuur centraal staan, is er ook aandacht voor reportages uit de hele wereld en zijn er veel sportprogramma’s.

Populaire programma’s

  • Elif
  • Ikimizin Yerine
  • Sev Yeter

DREAM TÜRK

Sinds de zomer van 2004 is dit muziekstation niet meer weg te denken bij het jongere publiek. De trendy muziekclips flitsen nu ook over schermen over de hele wereld en je kunt er interviews bekijken met je favoriete sterren. Fans van MFÖ, Emrah, Nilüfer, Edis, Cem Belevi of Bengü kunnen opgelucht ademhalen.

TV8 INT

Deze zender heeft zich in korte tijd in de Top 5 van populairste Turkse zenders weten te klimmen. Hier worden vooral shows uitgezonden. Voor Turken die in Europa wonen zijn er speciale bladen met eigen reclame onder TV8 INT.

(Foto credits: lightfieldstudios / 123RF)

4.83/5 (6)

How did you like this post?