VPN voor gamen: De ultieme gids

Een VPN biedt gameliefhebbers ontelbare voordelen. Het geeft gamers de mogelijkheid om nieuwe games eerder te testen en toegang te krijgen tot content waarvoor beperkingen gelden. Via VPN kan je games goedkoper kopen, de speler heeft geen last van censuur, DDoS-aanvallen worden tegengegaan en ook je privacy wordt beschermd. Niet onbelangrijk is dat het probleem van latency een reden is om een VPN te gebruiken voor gaming.

Wat zijn de voordelen van een VPN met gamen?

Er zijn veel redenen om een VPN te gebruiken als het gaat om gaming. In de verschillende secties gaan we dieper in op wat deze zijn:

  • Bescherming tegen DDoS-aanvallen
  • Minder vertragingen en lags
  • Bescherming van privacy
  • Geen in-game censuur
  • Voorkomen van throttling
  • Eerder toegang tot games
  • Lagere prijzen
  • Speel met vrienden over de hele wereld

Minder DDoS-aanvallen met VPN

Het is voor elke gamer duidelijk dat gamen om competitie draait. Smerige trucs zijn zo gewoon dat gamers DDoS-aanvallen moeten bestrijden. Uitzetting uit een spel als gevolg van DDoS-aanvallen komt vooral voor in League of Legends, World of Warcraft, Overwatch, Heroes of the Storm, Smite en Dota 2.

Met een VPN kunnen spelers zichzelf beschermen. Over het algemeen is het voor aanvallen gemakkelijker om een thuislijn van het netwerk te nemen in plaats van een datacenter met aangesloten servers. Mocht er een storing optreden, dan heb je als gamer de mogelijkheid om direct naar een andere server over te schakelen en later weer verbinding te maken.

Minimaliseer vertragingen bij het gamen

Als je eigen server geen optimale routering biedt, kan een VPN ook hier van pas komen. Sommige servers zijn verbonden met grote verkeersknooppunten (bv. in Amsterdam, Frankfurt of Londen) om de laadtijden te verbeteren.

This is especially useful for shooter and action games, but also online role-playing games and other genres, in which ever second and one’s own reaction speed are important

Natuurlijk kan een VPN ook het tegenovergestelde effect hebben. Het hangt allemaal af van verschillende factoren, zoals de locatie van de server, je eigen locatie en ook de kwaliteit van de gekozen VPN.

Beschermde privacy voor gamers

Met een VPN-dienst heeft de gebruiker de mogelijkheid om volledig anoniem en dus online beschermd te zijn. Dit geldt niet alleen bij het bezoeken van websites, maar ook bij het spelen van games. Persoonlijke privacy is in alle gevallen gegarandeerd.

Dit geldt ook voor gevoelige gegevens, die door de beveiligde en gecodeerde verbinding beschermd blijven tegen criminele aanvallen. Een andere manier om misbruik te maken van de throttling van je internetprovider zodra je een bepaalde datawaarde bereikt. Ook dit kan worden vermeden via VPN.

Geen In-Game Censuur

Om censuur uit je eigen land te vermijden, kan een speler een IP kiezen uit een ander land. Door de juridische situatie van verschillende landen kan censuur voorkomen in individuele spellen.

Wettelijk gezien is het geen probleem om een spel te kopen en te bezitten dat in een dergelijk land gecensureerd of niet beschikbaar is. Het belangrijkste is dat het spel niet mag worden doorverkocht of gedistribueerd.

Throttling omzeilen met VPN

Een trage internetsnelheid is voor de meeste gamers echt het ergste wat ze kan gebeuren. Zelfs een paar seconden of milliseconden vertraging kan een groot verschil maken, afhankelijk van het spel. Reageer een fractie van een seconde te laat, en je tegenstander heeft al als eerste geschoten, of een grote opperbaas heeft een spreuk geactiveerd om je (direct) te ontregelen.

Maar hoe kan een VPN helpen bij dit probleem? Heel simpel. Sommige internetproviders vertragen hun snelheid, bijvoorbeeld als een bepaald datavolume wordt overschreden tijdens het gamen. Dit gebeurt vrij snel bij veelvuldig gamen en dankzij de gegevens die de provider verzamelt, wordt de speler bijna een open boek.

Een VPN lost dit probleem op omdat de internetprovider (ook wel ISP genoemd) je activiteiten niet kan zien en dus niet weet of je aan het spelen bent of niet.

Speel nieuwe spellen eerder dankzij VPN

Nieuwe games worden niet altijd op hetzelfde moment gepubliceerd voor verschillende regio’s en landen. Amerikaanse spelers zijn meestal als eerste aan de beurt (afhankelijk van welk spel ze spelen). Spelers in andere landen wachten vaak langer.

Om deze wachttijd te vermijden, kan een VPN van pas komen. De speler maakt verbinding met een server in de VS en krijgt eerder toegang tot de pas uitgekomen of bètaversie spellen. De bètaversie van “Star Wars: Battlefront” was bijvoorbeeld alleen speelbaar voor spelers in Amerika, zodat je moest wachten of een VPN moest gebruiken om ervan te kunnen genieten.

Er kan ook bepaalde inhoud zijn (bv. DLC voor spellen) die alleen voor bepaalde redenen bedoeld is (en niet elders zal worden uitgebracht). Hetzelfde geldt voor sommige speciale edities, die gereserveerd kunnen zijn voor regio’s en landen. Al deze beperkingen zijn gemakkelijk op te lossen met een VPN.

Profiteer van lagere prijzen

Een ander voordeel van een VPN is het feit dat sommige spellen goedkoper kunnen worden gekocht. Zelfs als het hetzelfde spel is in verschillende landen, en de versie identiek is, kunnen de prijzen toch verschillen. Deze prijsverschillen zijn zeker niet altijd te verwaarlozen.

In de VS zijn veel spellen vaak goedkoper, terwijl ze in Australië duurder zijn. Dus als je daar spellen koopt (of via VPN verbinding maakt met een land waar ze goedkoper zijn), bespaar je geld.

Wereldwijd gamen met vrienden

Wanneer spellen een grote userbase hebben (vooral online rollenspellen of shooters), kunnen niet alle gamers tegelijk spelen. Hiervoor bestaan verschillende servers, waarvan de meeste regionaal van aard zijn. Bij sommige spellen kan de server niet handmatig worden gekozen, maar wordt deze toegewezen via het IP-adres van de gebruiker.

Hierdoor heeft de speler geen kans om met vrienden te spelen die over de hele wereld verspreid zijn. Om op dezelfde server te kunnen spelen, kan via VPN een regionaal IP-adres worden gebruikt.

Het is belangrijk op te merken dat wanneer de speler in Europa speelt, een hogere latency kan worden verwacht als de speler verbinding maakt met een Amerikaanse server. Een VPN kan echter soms helpen om de ping (latency) te verbeteren, afhankelijk van of de VPN-server zich op grote verkeersknooppunten bevindt.

VPN beschikbaar op elk platform

Het maakt niet uit met welk apparaat een speler wil gamen, een VPN kan er op elk moment op geactiveerd en ingesteld worden. Dit is onder andere mogelijk voor de volgende apparaten:

  • Laptop / Netbook / PC / Mac
  • Smartphone / Tablet
  • Consoles (bijv. Xbox One of PlayStation 4)

De Shellfire VPN is beschikbaar voor alle toestellen, zoals:

Shellfire VPN voor gamen in een notendop

Shellfire biedt een wereldwijd netwerk van servers in 35 landen. In een paar seconden kunnen gebruikers hun locatie veranderen – althans virtueel – en van talrijke voordelen genieten.

Shellfire-gebruikers zijn absoluut anoniem en veilig omdat we geen verbindingsgegevens loggen of opslaan. Shellfire VPN’s kunnen met of zonder de app worden geconfigureerd.

Met de app zijn gebruikers binnen enkele minuten aan de slag. Voor hobbyisten is er ook de mogelijkheid om het handmatig te gebruiken via IPsec, PPTP of OpenVPN.

Simpel aansluiten op Shellfire Box

Als je het jezelf gemakkelijk wilt maken, gebruik dan de Shellfire Box. Hij wordt gebruikt om toestellen te beveiligen, censuur te omzeilen, een virtuele locatie in te nemen en alle bovenstaande spelvoordelen te bieden.

Aangezien de meeste slimme apparaten (zoals televisies of spelconsoles) tegenwoordig niet de mogelijkheid bieden om een VPN in te stellen, doet de Shellfire Box dat wel. Deze kan alle apparaten beschermen (zelfs zonder de Shellfire VPN-app).

  1. Als eerste stap steekt de gebruiker de stroomkabel van de Shellfire Box in het stopcontact. Het doosje zelf is kleiner dan een luciferdoosje en is dus voor iedereen geschikt.
  2. De tweede stap is het aansluiten van je eigen internet router op de Shellfire Box.
  3. De volgende stap is het aansluiten van je apparaten op de Shellfire Box. Hiervoor kan een WLAN- of netwerkkabel gebruikt worden.
  4. Hiermee is de veilige, anonieme en beschermde verbinding via Shellfire klaar voor gebruik.

Als je je gewone internetverbinding wilt gebruiken, schakel je gewoon over naar het normale WLAN-netwerk en weer terug naar de VPN van Shellfire wanneer je maar wilt.

(Bron afbeelding: Scyther5: 72092285/ 123rf.com)

3.75/5 (4)

How did you like this post?