VPN Hardware: De beste hardware-oplossingen voor VPN

Voor bedrijven zijn er veel mogelijkheden om VPN-oplossingen te gebruiken. Er zijn echter steeds minder traditionele VPN-apparaten, aangezien de VPN-oplossingen van vandaag veel meer te bieden hebben dan alleen een eenvoudige VPN. Daarom onderzoeken wij de verschillende mogelijkheden van VPN-hardware en geven we je de beste hardware-oplossingen.

Wanneer is het zinvol om een hardware-oplossing met VPN te gebruiken?

Als je wilt afzien van een ingewikkelde set-up, installatie of softwaredownload, moet je vertrouwen op een eenvoudig Plug-and-Play-systeem. Dit is waar de Shellfire Box zijn intrede doet, want dit toestel installeert zichzelf gewoon nadat het is aangesloten.

Dit is vooral nuttig voor bedrijven en particulieren die geen beroep willen of kunnen doen op een technicus om ingewikkelde installatieprocessen uit te voeren. Ook hoeft er geen extra software te worden geladen, zodat er geen ingewikkelde installatiestappen nodig zijn.

Als je daarentegen een hoog niveau van technische kennis hebt, zul je geen problemen hebben met klassieke VPN-routers of andere routers die VPN-ondersteuning bieden. Dit geldt eigenlijk alleen als je beschikt over echt technisch inzicht (wat meestal alleen het geval is voor specialisten).

Een “VPN Box”, een speciaal type Plug and Play VPN-router, is bijzonder gemakkelijk te installeren en maakt het mogelijk om met elk apparaat een VPN-verbinding te gebruiken.

Welke VPN-hardware is er?

Er zijn twee verschillende soorten VPN-routers. Bij de ene versie wordt de VPN Client rechtstreeks door de leverancier geïnstalleerd, zodat de apparaten zelf een VPN-verbinding tot stand kunnen brengen. Het tweede type apparaat vereist aangepaste of extra geïnstalleerde software. De Shellfire Box is klaar voor gebruik en heeft de VPN Client voorgeïnstalleerd. De Box kan zich zelfstandig “instellen”.

VPN-Router

Er zijn ook vaak problemen met VPN-routers (en met klassieke VPN-diensten in het algemeen) wat betreft de snelheid van de gegevensoverdracht. Het doel van de VPN-verbinding is een sterke codering van de gegevens om de veiligheid te verhogen. Dat is op zijn beurt een proces dat zeer CPU-intensief is en tijd kost. Ook hier heeft een klassieke VPN-router zijn beperkingen.

De afzonderlijke VPN-routers zijn vrij ingewikkeld, maar verschillen ook in detail. Er zijn routers die al VPN-ondersteuning hebben.

  • ASUS-Router: Een voorbeeld is de ASUS-router, die in je eigen thuisnetwerk kan worden geïntegreerd en die vrijwel alle providers ondersteunt. De router is niet duur, en het onderhoud is vrij gering. Het is echter mogelijk dat de software moet worden aangepast (of dat bepaalde inhoud, zoals kinderbeveiliging of firewalls, apart moeten worden geactiveerd en geïntegreerd). Dit kan nogal ingewikkeld zijn, afhankelijk van de gebruiker.
  • gL.iNet-Router:Ook deze router is zeer betaalbaar en kan vrij eenvoudig worden gebruikt. Via de router wordt een internetverbinding tot stand gebracht via je eigen WLAN, of via je mobiele telefoon (met een USB-kabel of USB-stick).

VPN Box

Wat bij een klassieke VPN-router een kwelling kan zijn, wordt bij de Shellfire Box eenvoudig opgelost. De installatie verloopt via een eenvoudig Plug and Play-systeem. Klanten steken gewoon de stekker in de Box, sluiten hem aan op de router en zijn startklaar.

De instellingen werken heel eenvoudig via de browser. De gebruiker selecteert het gewenste land en brengt vervolgens automatisch de VPN-verbinding tot stand. De apparaten kunnen vervolgens te allen tijde verbinding maken met dit nieuwe VPN-netwerk.

  • 1. WLAN: Het klassieke thuisnetwerk, dus de oorspronkelijke Wi-Fi, blijft synoniem met de VPN-verbinding en zal niet onderbroken worden. In één gezin kan bijvoorbeeld iemand op het normale Wi-Fi-netwerk blijven terwijl iemand anders kan profiteren van de beveiligde verbinding van Shellfire Box.
  • 2. WLAN: De tweede WLAN-verbinding loopt evenwijdig met de eerste. De gebruiker heeft dus in feite twee Wi-Fi-netwerken en kan kiezen welk netwerk hij in een apparaat wil gebruiken.

Wat de overdrachtstijden en -processen betreft, biedt de Shellfire Box een grote hoeveelheid opslagruimte en een krachtige processor. Als je tegelijkertijd de dienst “PremiumPlus” gebruikt, krijg je een grotere keuze aan servers in verschillende landen en kun je zonder gegevensbeperkingen uit de voeten.

Koop nu de Shellfire Box, inclusief 1 jaar PremiumPlus VPN!

Is de huidige VPN-hardware veilig?

Om gegevens veilig en betrouwbaar over te dragen, wordt gebruik gemaakt van een VPN. In vergelijking met de normale internetverbinding is dit netwerk gecodeerd en kunnen gegevens met absolute veiligheid worden overgedragen. Ook de privacy van een VPN-router is beschermd, omdat zelfs het IP-adres anoniem is.

Zodra de router een verbinding tot stand heeft gebracht, zet het beveiligde VPN zichzelf op. Alle apparaten met internettoegang (zoals een laptop) kunnen nu in het beveiligde VPN worden geïntegreerd en profiteren van een beveiligde verbinding.

De Shellfire Box is handig voor alle apparaten, maar vooral voor hardware die zelf geen veilige VPN-verbinding kan opbouwen. Dus als je bijvoorbeeld met een Amazon Fire Stick of Apple TV toegang wilt krijgen tot films en tv-programma’s die in je huidige land niet beschikbaar zijn, dan kun je met een VPN-router uit de voeten en kan je profiteren van een hoge mate van veiligheid en anonimiteit.

VPN Hardware of Software – Wat is beter?

Om de internetverbinding te beschermen, hoef je geen VPN-hardware te gebruiken. In plaats daarvan bestaat er ook VPN-software, die soms het betere alternatief is. Maar wanneer is de software nuttiger? Een goede VPN-software is in de meeste gevallen voldoende – vooral als het gaat om particulieren die weinig eisen stellen en bovendien technisch aangelegd zijn.

Als een bedrijf bijvoorbeeld wil profiteren van een hogere mate van bedrijfsveiligheid, en als ook de verwerking van de encryptie optimaal moet zijn, is speciale hardware beter geschikt. Ook wie op het Internet wil met een toestel dat standaard de VPN Client niet ondersteunt, moet uiteindelijk zijn toevlucht nemen tot VPN-hardware.

Ontdek meer over Shellfire VPN Software!

Conclusie

Er zijn talloze VPN-opties om een veilige internetverbinding tot stand te brengen. Voor de eenvoudigste toepassing, voorbeelden voor sporadisch privégebruik, is een gewone PC meestal voldoende. De computer hardware van vandaag is meestal in staat om bepaalde VPN software te ondersteunen.

Voor professionele doeleinden of voor gebruik met apparaten die geen VPN ondersteunen, moet VPN-hardware worden gebruikt. In deze gevallen maakt de VPN-hardware onderscheid tussen de versies die moeten worden geïnstalleerd en geconfigureerd en de eenvoudige varianten. De Shellfire Box is een uitstekend voorbeeld van een automatische en zelfinstallerende Box, waarbij de gebruiker weinig meer hoeft te doen dan een kabel aan te sluiten. Deze Box kan ook voor particulieren een handig alternatief zijn voor de software.

Afbeelding Bron:  sasha85ru/123RF

3.17/5 (6)

How did you like this post?