VPN op Android tv: Set-up in enkele minuten

Veel van de huidige smart-tv’s maken gebruik van een Android-systeem. Dit is met name het geval bij tv’s van TCL, Sony en Sharp, maar ook andere fabrikanten vertrouwen op het bekende besturingssysteem van Google. Android tv maakt televisie interactief en biedt een speciale gebruikersinterface voor het apparaat. Dit platform zorgt voor een veelzijdige ervaring, ongeacht of het gaat om Netflix, games of andere programma’s. Om bepaalde beperkingen te omzeilen, is het nog handiger om een VPN te gebruiken op een Android tv. Lees hoe je de VPN moet installeren en welke voordelen dit heeft.

Hoe installeer je een VPN voor Android tv?

Over het algemeen zijn er twee opties voor het installeren van een VPN voor Android tv. Of je hebt een smart-tv, die gemakkelijk een VPN-verbinding kan instellen; of, als dit niet mogelijk is, is de Shellfire Box een praktische oplossing.

Optie 1: VPN voor Android tv via Shellfire App

De eerste optie is de gratis optie, aangezien we onze Shellfire-app gratis aanbieden, maar deze werkt helaas niet op een Android tv. Als alternatief kun je de app gebruiken voor een VPN-verbinding op de volgende systemen:

Helaas is het onmogelijk om deze app te verbinden met Android tv omdat het onmogelijk is om nieuwe applicaties te installeren.

Optie 2: VPN voor Android via Shellfire Box

Het alternatief is om de Shellfire Box te gebruiken voor het verbinden van je Android tv met een VPN. We hebben een video voor je gemaakt, of je kunt ook de Shellfire Box informatiepagina bekijken.

Als je voor de Shellfire Box kiest, is het heel eenvoudig om het apparaat te gebruiken voor een actieve VPN-verbinding.

 1. De Shellfire Box wordt via een kabel van stroom voorzien.
 2. Er wordt een verbinding tot stand gebracht tussen de router en de box. Hiervoor is alleen een netwerkkabel nodig.
 3. Zodra je het WLAN van Shellfire verbindt met de Android TV, dan ben je klaar om te beginnen.

Je kunt nu je VPN-verbinding starten en verschillende opties verkennen. Je kunt de Box bijvoorbeeld meenemen op vakantie om vanuit elk land een gewenst buitenlands adres te genereren, bijvoorbeeld om lokale films en series te bekijken op een buitenlandse tv via een streamingprovider.

Klik hier om de Shellfire Box te bestellen!

Veelgestelde vragen over Android tv VPN

Wat zijn de voordelen van een Android tv VPN-verbinding?

Over het algemeen biedt een smart-tv al veel voordelen, ongeacht het besturingssysteem waarop het toestel draait. Met een Android tv heb je bijvoorbeeld eenvoudig toegang tot verschillende apps om films en series te streamen. De meeste apps zijn gratis te installeren op je toestel, zodat je je tv-instellingen kunt inrichten zoals jij dat wilt.

De apps op Android tv zijn dubbel de moeite waard in combinatie met een VPN-verbinding, omdat je dan niet te maken hebt met locatiebeperkingen. De volgende apps zijn vooral populair:

 • Streaming: b.v. Netflix, NBC, YouTube, Canal+, Disney Channel, CNN GO, Hulu, FXNOW, HBO Now, Spotify, Twitch, TED TV
 • Live TV: b.v. NBA, NFL, sling, Twitter, Fox Sports Go, Bloomberg TV, ABC
 • Apps & Games: b.v. Crossy Road, NBR Jam, Final Fantasy, Grand Theft Auto, Deer Hunter, Minecraft, Shadowblade

Wanneer je een VPN-verbinding instelt, kun je streamen en spelen zonder beperkingen, afhankelijk van welk land IP je kiest. Hieronder volgt een overzicht van de belangrijkste voordelen van het combineren van de Shellfire Box met Android tv:

 • Je kunt de verschillende apps op de Android tv gebruiken met een anoniem IP-adres.
 • Schakel op elk moment tussen de VPN- en de thuisnetwerkverbinding.
 • Schakel binnen enkele seconden tussen IP-adressen uit verschillende landen.
 • VPN-client draait gewoon op de achtergrond, zodat je vrij bent om andere dingen te doen.
 • Je blijft anoniem en veilig zonder beperkt te worden.
 • De Shellfire Box kan ook worden gebruikt voor andere apparaten, zoals een VPN-verbinding op PlayStation of Xbox.

Is er ook een gratis VPN beschikbaar voor Android tv?

Je kunt verschillende apps installeren op de Android, maar helaas niet de Shellfire app. Om deze reden zul je de Shellfire Box moeten gebruiken als je een veilige VPN-verbinding via Android tv wilt gebruiken.

Het is de investering waard omdat het niet alleen voordelen voor je Android TV heeft, maar ook voor alle andere apparaten die je op de Shellfire Box wilt aansluiten.

VPN voor Android tv: Conclusie

Als het op streamen aankomt, is het niet altijd eenvoudig om het beste aanbod te kiezen. Afhankelijk van in welk land je je bevindt, kan je IP-adres je verhinderen om bepaalde films of series te bekijken, of om bepaalde apps te downloaden. Een VPN-verbinding lost dit probleem op, zodat je gemakkelijk een IP-adres uit een land naar keuze kunt krijgen om toegang te krijgen tot al het aanbod van een bepaalde provider. Met de Shellfire Box is de VPN-verbinding op een Android tv-apparaat kinderspel en binnen enkele seconden klaar voor gebruik.

(Afbeelding: opturadesign/123RF)

3.67/5 (3)

How did you like this post?