Amazon Fire TV Stick: Snelle en eenvoudige VPN-installatie

Het bekende postorderbedrijf Amazon heeft met de Fire TV Stick het vuurtje opgestookt bij concurrenten Google en Apple. De streamingstick is goedkoop, eenvoudig in gebruik en biedt een breed scala aan streamingmogelijkheden voor films, series, muziek en games. Maar als je het productaanbod wilt uitbreiden, en bijvoorbeeld toegang wilt krijgen tot extra Amerikaanse series en films, dan heb je een VPN-verbinding nodig.

In dit artikel leggen we uit hoe je snel en eenvoudig een VPN-verbinding kunt instellen voor je Amazon Fire TV Stick.

Waarom een Amazon Fire TV Stick?

Heb je geen smart-tv, maar wil je wel Netflix, Amazon Prime en andere diensten op je tv? Dan is de betaalbare Fire TV Stick van Amazon misschien een goede optie voor jou. Sluit hem gewoon aan en kijk naar je favoriete programma’s. Een aantal van de ondersteunde programma’s zijn:

 • Amazon Prime Video
 • Netflix
 • YouTube
 • ProSieben
 • DAZN
 • …en nog veel meer

Tegelijkertijd beschikt de Fire TV Stick over opslagruimte voor apps en games. Er zijn duizenden apps, kanalen, websites (bijvoorbeeld Facebook of Reddit), waardoor de streaming stick niet alleen als film- en serie-adapter functioneert, maar ook als een multifunctioneel hulpmiddel.

Goed om te weten: Als je lid bent van Amazon Prime, kun je genieten van muziek zonder reclame, meer dan twee miljoen nummers, duizenden series en films, en onbeperkte toegang.

Hoe stel je een VPN in voor de Amazon Fire TV Stick?

Je sluit de Amazon Fire TV Stick gewoon aan op je tv en klaar ben je. Maar wat als je niet alleen toegang wilt tot lokale programma’s met een geschikt IP-adres? Als je bijvoorbeeld een Amerikaans IP-adres hebt, kun je ook toegang krijgen tot YouTube-video’s, films of series die voor Amerikanen zijn bedoeld maar door andere landen worden geblokkeerd.

Hiervoor heb je een VPN-dienst nodig, waar de Fire TV Stick van Amazon nog geen ondersteuning voor biedt. Het is echter nog steeds mogelijk om een VPN-verbinding te gebruiken met behulp van een workaround.

Hierbij is het belangrijk om een router te gebruiken die geschikt is voor VPN. De VPN-client wordt niet geïnstalleerd op de Fire TV Stick, maar op de router die het WLAN-netwerk opzet waarmee je je TV Stick verbindt. Het instellen van een klassieke VPN-router is echter meestal niet eenvoudig en vereist technische expertise. Bovendien zijn niet alle in de handel verkrijgbare routers geschikt voor VPN.

De Shellfire Box is een handig alternatief. Met deze Plug and Play VPN router beveilig je eenvoudig al je gewenste apparaten, surf je anoniem en kun je tegelijkertijd een IP van veel verschillende landen simuleren. Zo krijg je toegang tot geblokkeerde content en kun je ook via de Amazon Fire TV Stick series, films of geblokkeerde YouTube-video’s bekijken.

 1. Steek gewoon de voedingskabel van de Shellfire Box in een stopcontact.
 2. Sluit de Shellfire Box aan op je eigen internet router.
 3. Verder verloopt alles automatisch, je hoeft niets te configureren. Sluit de Amazon TV Fire Stick gewoon aan op het WLAN-netwerk van de Shellfire Box.

De Shellfire Box kan niet alleen worden gebruikt met Amazon’s Fire TV Stick, maar ook met tal van andere apparaten. Sluit hem snel en eenvoudig aan op een Smart TV, PlayStation of Xbox – er zijn geen grenzen aan je creativiteit.

Wil je de Shellfire Box zelf eens bekijken? Hier kun je er meer over lezen!

Voordelen van het gebruik van een VPN met Amazon’s Fire TV Stick

Alleen al met een Amazon TV Stick kun je talloze series en films bekijken via Prime Video of Netflix, YouTube gebruiken, streaming van ProSieben, DAZN en nog veel meer uitproberen. Je kunt ook games downloaden of miljoenen liedjes beluisteren op de Stick. Afhankelijk van het land van waaruit je de Stick gebruikt, kan het aanbod beperkt zijn. Zo heb je vaak geen toegang tot bepaalde YouTube-video’s, of moet je wachten tot bepaalde series in jouw land beginnen.

Als je eerder toegang wilt, heb je een IP-adres van ergens anders nodig. Amerikanen hebben bijvoorbeeld meestal veel eerder toegang tot nieuwe series of programma’ s. Gebruik gewoon de Shellfire Box om de gewenste serverlocatie te selecteren en een geschikt IP-adres te simuleren.

Als je een VPN gebruikt voor de Amazon Fire TV Stick heb je de volgende voordelen:

 • Er zijn geen landbeperkingen meer (bv. voor bepaalde YouTube-video’s).
 • Je kunt bepaalde films en series eerder bekijken (bijv. buitenlandse series en films).
 • Je kunt programma’s streamen die in jouw regio niet beschikbaar is (bijv. series en films die alleen in bepaalde landen beschikbaar zijn)
 • Je kunt ook alle andere gewenste apparaten voorzien van een VPN-verbinding en veilig en anoniem internetten.
 • Het verkeer is onbeperkt, er is geen snelheidslimiet en je kunt internetten met een versleutelde 256-bitverbinding.

Kan je gratis VPN gebruiken met Amazon’s Fire TV?

Nee, je kunt geen gratis VPN-client gebruiken met de Amazon Fire TV Stick zonder een VPN-router te gebruiken, omdat de Amazon TV Stick geen VPN-diensten ondersteunt.

Als je al een volledig geconfigureerde VPN-router hebt, kun je natuurlijk ook onze gratis VPN-app gebruiken, die beschikbaar is voor Windows, Mac OS X, Android en iOS.

In alle andere gevallen is het gebruik van de Shellfire Box de snelste en gemakkelijkste manier om een VPN-client te gebruiken met de Amazon Fire TV Stick.

Conclusie

Heb je een Amazon Fire TV Stick en wil je toegang tot meer dan alleen het lokale aanbod? Dan heb je een VPN-verbinding nodig waarmee je elk IP-adres kunt simuleren. Op die manier heb je eerder toegang tot films en series, kun je geblokkeerde video’s bekijken of krijg je toegang tot bepaalde aanbiedingen die over het algemeen alleen in bepaalde landen beschikbaar zijn. De Shellfire Box is heel eenvoudig in te stellen en aan te sluiten, vervolgens wordt de Amazon Fire TV Stick aangesloten op het WLAN-netwerk van de Box en klaar is Kees!

Bron afbeelding: dennizn/123RF

1/5 (2)

How did you like this post?