Kodi VPN: Hoe stel ik VPN in op Kodi?

Iedereen kent de naam Kodi als software voor het afspelen en beheren van films, series en muziek. Daarom vraag je je misschien af of het nuttig of zelfs mogelijk is om Kodi te gebruiken in combinatie met een VPN.

Het antwoord op beide vragen is ongetwijfeld “ja”. In dit artikel zullen we de voordelen van het gebruik van een VPN met Kodi uitleggen en hoe je het kunt instellen.

Waarom is het een goed idee om Kodi met VPN te gebruiken?

In principe biedt het gebruik van een VPN je talrijke voordelen, die ook in combinatie met Kodi van toepassing blijven. Met name de bescherming van je privacy en het feit dat een VPN je kan helpen om geo-blocking te vermijden is het vermelden waard.

Als je een VPN-client gebruikt, maak je niet langer rechtstreeks verbinding met het internet, maar via een van de servers van je VPN-provider. Dit verhult je echte IP-adres en je werkelijke locatie. Het is echter aan te raden om een VPN-provider te kiezen die geen logbestanden bijhoudt, zoals bijvoorbeeld Shellfire. Alleen dan heb je de meeste anonimiteit en veiligheid.

Wat geo-blocking betreft, zijn VPN’s ook uiterst nuttig omdat ze je in staat stellen IP-adressen van andere landen te verkrijgen; zo kan je bijvoorbeeld een IP-adres van de VS gebruiken, ook al ben je eigenlijk in het buitenland. Hierdoor kan je toegang krijgen tot streamingdiensten die alleen beschikbaar zijn voor bepaalde landen, zoals de VS.

Hoe stel je een VPN in voor Kodi?

Er zijn in wezen twee manieren om een VPN voor Kodi op te zetten. De eerste optie is om de VPN-client te installeren op hetzelfde apparaat waarop je Kodi gebruikt. De tweede optie is om de Shellfire Box te gebruiken en zo een VPN-verbinding te gebruiken zonder de VPN-client op het apparaat te installeren.

Optie 1: Kodi met Shellfire VPN

Om onze VPN-service te gebruiken met Kodi, download je eerst onze VPN-software voor het besturingssysteem waarop je Kodi gebruikt. Je kunt momenteel kiezen uit de volgende besturingssystemen:

Installeer vervolgens de VPN-software en volg gewoon de instructies op het scherm om je account bij Shellfire aan te maken.

Je kunt de basisversie van Shellfire’s VPN geheel gratis gebruiken-maar houd er rekening mee dat je transmissiesnelheid beperkt is en dat je alleen toegang hebt tot de servers in Duitsland en de VS.

Voor onbeperkte snelheid en servers in 35+ landen raden we onze premium versie aan, die ook beschikbaar is vanaf ongeveer 5 €/maand.

Hier kan je informatie vinden over Shellfire’s Premium-VPN!

Optie 2: Kodi-VPB via Shellfire Box

Om Kodi met VPN te gebruiken zonder VPN-software te hoeven installeren of een ingewikkelde VPN-routerconfiguratie uit te voeren, is de Shellfire Box (een soort plug-and-play VPN-router) een goede keuze.

In de volgende video laten we je zien hoe snel en eenvoudig het is om je VPN voor Kodi op te zetten met behulp van de Shellfire Box:

Kort samengevat:

  1. Sluit het netsnoer van de Shellfire Box aan op het stopcontact
  2. Verbind de Shellfire Box via een Ethernet-kabel met je router.
  3. Verbind het apparaat waarop Kodi is geïnstalleerd met het draadloze netwerk van de Shellfire Box.

Vanaf dit moment maakt je toestel automatisch verbinding met het internet via een beveiligde VPN-verbinding. Je kunt de verbinding beheren via een intuïtieve webinterface.

Is het legaal om Kodi te gebruiken met een VPN-client?

Het gebruik van een VPN, zowel in het algemeen als in verband met Kodi, is volledig legaal en is niet in strijd met de geldende wetgeving.

Natuurlijk moet worden vermeld dat het gebruik van een VPN je geen carte blanche geeft om online illegale activiteiten te ontplooien en bijvoorbeeld gratis aanbiedingen te streamen waarvoor eigenlijk betaald zou moeten worden. Dergelijke activiteiten blijven illegaal, zelfs als je een VPN-client gebruikt.

Conclusie

Het gebruik van een VPN in combinatie met Kodi is enorm eenvoudig, gratis of op zijn minst zeer voordelig, en biedt je tal van belangrijke voordelen. Daarom is het, naast de algemene voordelen die een VPN biedt, ook zinvol om VPN te gebruiken met Kodi.

Bron afbeelding: David Molina/123RF

5/5 (2)

How did you like this post?