Discord VPN: Gids en FAQ

Discord is één van de populairste chatprogramma’s onder gamers en heeft al enkele belangrijke ingebouwde beveiligingsfuncties.

Toch kan het in bepaalde situaties handig zijn om een VPN verbinding te activeren wanneer je Discord gebruikt. In dit artikel zullen we uitleggen hoe en waarom.

Welke geïntegreerde beveiligingsfuncties heeft Discord?

De ingebouwde beveiligingsfuncties van Discord omvatten een beschermingsmechanisme tegen DDoS-aanvallen en IP-lekken, evenals 2-factor authenticatie om accountdiefstal te voorkomen en end-to-end encryptie voor voice chats.

Ook worden alle berichten verzonden via het HTTPS-protocol, waardoor het in de meeste gevallen vrijwel onmogelijk is de inhoud van berichten te bespioneren via onbeveiligde openbare netwerken of via de internetprovider.

Ondanks deze al indrukwekkende beveiligingsfuncties op Discord, zijn er nog steeds redenen om een Discord VPN te gebruiken.

Waarom zou je een Discord VPN gebruiken?

Om je IP-adres en andere persoonlijke gegevens privé te houden

Het privacybeleid van Discord waarschuwt dat het bedrijf mogelijk gevoelige gegevens zoals je IP-adres en apparaat-ID op zijn eigen servers kan opslaan. Deze gegevens kunnen later bijvoorbeeld worden gebruikt om persoonlijke advertenties te genereren.

Bovendien is het, ondanks de bovengenoemde veiligheidskenmerken, mogelijk voor hackers of andere spelers om je IP-adres te bemachtigen als je je op een openbaar, onbeveiligd netwerk bevindt. In dat geval kunnen rivalen een DDoS-aanval tegen je uitvoeren.

Je kunt Discord gebruiken ondanks dat het geblokkeerd is door je netwerk.

In veel instellingen, zoals scholen, universiteiten of zelfs bedrijfsnetwerken, is Discord nu geblokkeerd, wat betekent dat de toepassing specifiek wordt verhinderd om gegevenspakketten over het internet te verzenden en te ontvangen.

Als je een VPN-verbinding gebruikt, kun je dit probleem vermijden, aangezien de netwerkbeheerder of filtersoftware niet langer in staat zal zijn om te detecteren dat je Discord gebruikt..

Toegang tot Discord in landen waar de app is geblokkeerd

In landen als China, de Verenigde Arabische Emiraten, Iran en Egypte kun je Discord niet gebruiken, omdat het door hun regeringen is geblokkeerd.

Als je Discord niet wilt missen als je in een van deze landen bent, is je enige optie een VPN.

Welke VPN software kan ik het beste gebruiken met Discord?

Shellfire VPN is een veilige VPN-software zonder logfiles, die ook het bijzonder snelle Wireguard protocol ondersteunt. Dit betekent dat Shellfire voldoet aan de belangrijkste behoeften voor gamers, en ideaal is om te gebruiken in combinatie met Discord.

Klik hier om Shellfire gratis te downloaden voor Windows, Mac OS X, Android of iOS!

Werkt een Discord VPN op consoles zoals PlayStation of Xbox?

Helaas bieden consoles als de Xbox-serie, PlayStation 4 of PlayStation 5 geen ingebouwde VPN-ondersteuning.

Dankzij een handig apparaatje dat bekend staat als de Shellfire Box, is het echter mogelijk om een Discord VPN ook op consoles te gebruiken, en het is eenvoudig, overzichtelijk en snel. We laten je zien hoe eenvoudig het is om deze hardware VPN op te zetten in de volgende video.

Klik hier om meer te weten te komen over de Shellfire Box en hem via onze website te kopen!

Conclusie

Door het ontwerp biedt Discord veel belangrijke en nuttige beveiligingsfuncties, maar soms zijn deze nog steeds onvoldoende om jou en je privacy te beschermen. In dergelijke gevallen is een VPN het ontbrekende stukje van de puzzel. Bovendien kan een VPN nuttig zijn in situaties waar de Discord-app daadwerkelijk geblokkeerd is.

Afbeelding: inkdrop / 123RF

No ratings yet.

How did you like this post?