VPN op PlayStation 4: maak verbinding in slechts 3 stappen

Wil je nog meer browsen, streamen of PlayStation Store-prestaties uit je PlayStation 4 halen? Dan heb je een krachtige en snelle VPN nodig die je direct met je PlayStation kunt gebruiken.

Of je je PS4 nu gebruikt als mediacentrum voor thuis of voornamelijk om te gamen, onze krachtige Shellfire VPN geeft je niet alleen toegang tot internationale servers maar ook nog eens een hoge snelheid.

Waarom een VPN voor PlayStation 4 gebruiken?

Met de PlayStation 4 heb je niet alleen toegang tot internet terwijl je speelt. Je kunt ook op het web surfen met je browser of video’s, films en series streamen met streaming-apps zoals YouTube en Netflix. Je kunt je PS4 gebruiken als mediacenter voor je tv, net als een Apple TV of Amazon Fire Stick, en al je belangrijke apps en functies op één plek bewaren. Dit maakt het gebruik van een VPN met je PlayStation zo aantrekkelijk.

De belangrijkste reden om een VPN voor PlayStation 4 te gebruiken is om eerder toegang te krijgen tot games en om geo-blocking te omzeilen. Op deze manier kunnen PlayStation 4-bezitters zelfs Netflix streamen via de console.

De PlayStation 4 is een echte duizendpoot en is geschikt voor zowel gaming als een mediacenter. Het gebruik van een VPN maakt de PS4 nog veelzijdiger. (Afbeelding: Joeri Mostmans/123RF)

Wereldwijde toegang tot PlayStation Store en eerder toegang tot nieuwe games

Wanneer een nieuw spel wordt uitgebracht, gebeurt dat meestal niet in alle regio’s tegelijk. Sommige landen krijgen veel eerder toegang tot een spel, dus fans uit andere landen moeten geduld hebben. Met een VPN is het mogelijk om eerder toegang te krijgen tot deze nieuwe spellen.

Geo-blokkering kan omzeild worden. Er zijn immers niet veel spellen die door de ontwikkelaars worden geblokkeerd. De situatie is anders voor downloadbare inhoud. Vaak is bepaalde extra DLC voor PS-games beperkt tot bepaalde regio’s.

Overal Netflix kijken

Niet elke koper van een PlayStation wil deze uitsluitend gebruiken om games te spelen. De Sony console maakt het ook mogelijk om toegang te krijgen tot streamingsproviders als Netflix. Zo kunnen buitenlandse series en films worden gestreamd met behulp van een VPN.

Met een VPN krijgt de gebruiker toegang tot een buitenlands IP-adres en kan zo de bijbehorende content van dat land benaderen. Het maakt niet uit in welk land, de PlayStation kan een VPN gebruiken om geo-blocking te omzeilen.

VPN tijdens het gamen met PS4

Bij gamen speelt veiligheid een grote rol. Iedereen die met PlayStation online gaat, kan een gemakkelijk doelwit voor aanvallers zijn. Om jezelf tegen hackers, DDoS-aanvallen en malware te beschermen, kun je als eigenaar van een PlayStation-console een beroep doen op een VPN om de datapakketjes te versleutelen.

Je kunt als gamer ook genieten van minder vertraging op de PlayStation 4 door een VPN-verbinding te gebruiken. Aangezien de console verbinding kan maken met servers over de hele wereld, is het mogelijk om effectief te reageren op eventuele vertragingen en het probleem van vertraging tot een minimum te beperken. Dit verbetert de game-ervaring enorm, vooral bij first-person shooters of andere games van deze tijd waarbij een fractie van een seconde het verschil maakt.

Hoe kan ik VPN-toegang voor PlayStation 4 instellen?

Er zijn twee manieren om VPN-toegang voor je PlayStation 4 in te stellen. De ene is de traditionele en ingewikkelde methode, waarbij je je Windows- of Mac-pc instelt als een Wi-Fi-hotspot met een VPN-verbinding, en de andere is de eenvoudige methode met de Shellfire Box.

Traditionele (en nogal ingewikkelde) methode

Om een VPN op je PlayStation te gebruiken, moet je eerst een VPN-verbinding tot stand brengen op je Windows of Mac. Vervolgens sluit je de console aan op het apparaat.

Deze versie is erg ingewikkeld en bestaat uit een flink aantal stappen, instellingen en releases. Het is momenteel onmogelijk om een VPN-app rechtstreeks op de PlayStation te installeren.

Eenvoudige methode met gebruik van Shellfire Box

Een eenvoudiger oplossing is de Shellfire Box. Dit is een kant-en-klaar alternatief. Shellfire Box kan verbinding maken met alle apparaten. Het maakt niet uit of je een PlayStation, Xbox, Smart TV zonder VPN-ondersteuning, of zelfs Chromecast wilt gebruiken. Bekijk de video hieronder om te zien hoe snel en gemakkelijk je een VPN-verbinding voor een PlayStation 4 kunt opzetten met behulp van de Shellfire Box.

Samenvatting

  1. Sluit de voedingskabel van de Shellfire Box aan en verbind het kleine toestel met je internetrouter.
  2. Verbind je PlayStation met het wifi-netwerk van de Shellfire Box. Je PlayStation krijgt nu toegang tot het internet via een beveiligde VPN-verbinding.
  3. Via een eenvoudige en intuïtieve interface kun je op elk moment kiezen welke server de Shellfire Box moet gebruiken om verbinding met het internet te maken.

Klaar. Veilig gamen op PlayStation is gewoon kinderspel.

Afbeelding: Dolgykh: 78124212/ 123rf.com

3.25/5 (4)

How did you like this post?