Hoe kan ik streamen en toegang krijgen tot Twitch met een VPN?

Het gebruik van virtuele privénetwerken, beter bekend als VPN’s, wordt steeds gebruikelijker, vooral onder gebruikers van streamingplatforms zoals Twitch.

Hieronder leer je snel wat het gebruik van VPN’s inhoudt en hoe je als Twitch-gebruiker kunt profiteren van het gebruik ervan.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een VPN voor Twitch?

Er zijn een aantal redenen om het gebruik van een VPN te overwegen wanneer je Twitch gebruikt. Deze omvatten de mogelijkheid om te streamen, zelfs op netwerken waar Twitch is geblokkeerd, en IP-blokkering en censuur te omzeilen. Een ander element is de veiligheid op Twitch.

Hieronder zullen we elk van de bovenstaande punten in detail bespreken.

Op netwerken streamen waar Twitch geblokkeerd is

Je zou Twitch misschien willen aanklagen op een locatie waar het netwerk de toegang tot de site ontzegt. Dit is vaak het geval op de werkplek, school of universiteit. Werkgevers of schooladministraties willen niet dat gebruikers toegang krijgen tot inhoud die geen verband houdt met werk en onderwijs, of het beveiligingsbeleid van de instelling verhindert standaard de toegang.

Met een VPN kun je deze beperkingen echter gemakkelijk omzeilen, zolang het maar mogelijk is om een VPN via het juiste netwerk te gebruiken.

Omzeilen van Twitch IP-blokkeringen

Het kan ook zijn dat je om bepaalde redenen een ban hebt gekregen op Twitch. Twitch blokkeert accounts op basis van IP, wat betekent dat als je inlogt met een VPN onder een ander IP, Twitch het geblokkeerde account niet zal herkennen en je het portaal volledig kunt blijven gebruiken.

Twitch streamen in landen met censuur

Als je om een of andere reden, zij het zakelijk of persoonlijk, in een land bent waar Twitch ofwel volledig geblokkeerd is (zoals China) of een groot deel van de beschikbare inhoud gecensureerd is, betekent dit niet dat je moet afzien van het gebruik ervan daar.

Met een VPN kun je voorstellen om het vanaf een andere locatie te gebruiken en toegang te krijgen tot de inhoud die je wilt. Je moet echter oppassen dat je niet in juridische problemen komt in het buitenland.

We wijzen alleen maar op de technische haalbaarheid van het omzeilen van internetcensuur. In situaties waarin je niet zeker bent, kun je je het beste informeren over de mogelijke juridische consequenties die gelden in het land waar je verblijft.

Veiligheid op Twitch

Een andere reden om een VPN te gebruiken is natuurlijk je online veiligheid. Giganten zoals Twitch zijn altijd in het vizier van cybercriminelen, ondanks enorme beveiligingsinspanningen van de exploitanten. In 2021 bijvoorbeeld veroorzaakte een immense hack tegen Twitch een oproer in de online gemeenschap.

VPN-installatie op Windows PC, MAC of smartphone

Het instellen van Shellfire’s VPN is snel en eenvoudig. Voor telefoons en tablets met iOS of Android hoef je alleen maar de Shellfire VPN-app te downloaden in respectievelijk de App Store of Play Store. De software voor computers of laptops kan daarentegen rechtstreeks van onze homepage worden gedownload, ongeacht of het Windows of MacOS is.

Na de installatie en het inloggen vind je alle functies van Shellfire VPN in één oogopslag, en met slechts een klik op een knop of een aanraking van het scherm, kun je de VPN-verbinding activeren.

Klik hier om Shellfire VPN gratis te downloaden!

Hoe gebruik je Twitch VPN op consoles en smart-tv’s?

De snelste en gemakkelijkste manier om Twitch te gebruiken op console of Smart TV’s is met onze Shellfire Box. In de video hieronder leggen we precies uit hoe onze plug-&-play VPN-router werkt.

Of het nu gaat om een Smart-TV, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox X/S, Chromecast of Fire TV Stick – dankzij Shellfire Box hoef je niet langer zonder VPN te werken wanneer je Twitch gebruikt.

Bestel nu Shellfire Box, inclusief tot 2 jaar gratis premium VPN toegang!

Conclusie

Als je Twitch gebruikt, is het zeker aan te raden om tegelijkertijd een VPN te gebruiken. Helaas wordt Twitch meer dan welk ander platform ook beperkt door regionale blokkades, en dat frustreert veel gebruikersr. Bovendien zul je Twitch waarschijnlijk af en toe willen gebruiken tijdens je lunchpauze of op de universiteit of school, en het is heel waarschijnlijk dat je de toegang zou worden geweigerd zonder een VPN.

Als je op elk moment, overal ter wereld en met maximale veiligheid wilt genieten van de volledige reikwijdte van Twitch, download je hier gewoon gratis en eenvoudig de Shellfire VPN – of het nu voor Windows, Mac, Android of iOS is!

Header afbeelding: inkdrop/123RF

5/5 (1)

How did you like this post?