Hoe krijg ik een Japans IP-adres?

Een Japans IP-adres wordt normaal gesproken alleen toegewezen aan internetgebruikers die zich daadwerkelijk in Japan bevinden. Als je echter verbinding maakt met een Japanse VPN (virtueel privénetwerk), kun je met een Japans IP-adres surfen vanaf elke plek ter wereld. Je profiteert ook van de extra voordelen van het gebruik van een VPN-server, namelijk verhoogde veiligheid en anonimiteit.

Maar wat zijn de voordelen van een Japans IP-adres? Hoe maak je verbinding met Shellfire VPN in Japan? En is dit alles eigenlijk wel legaal? Laten we deze vragen eens nader bekijken.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een Japans IP-adres?

Het gebruik van een erkende VPN-provider zoals Shellfire heeft op zich al een aantal voordelen, die we zo dadelijk zullen bespreken.

Maar laten we eerst eens kijken welke voordelen het heeft om te browsen met een Japans IP-adres. Allereerst heb je toegang tot exclusieve inhoud van het Japanse internet die normaal geblokkeerd is!

Streaming van Japanse inhoud

Streamingaanbieders, TV-mediabibliotheken en andere websites controleren of geolokaliseren de locatie van de gebruiker via het IP-adres. Als een gebruiker niet uit het land komt waarvoor de inhoud is bedoeld of zelfs licenties heeft, blokkeert de site-exploitant de inhoud. Dit wordt geo-blocking genoemd. Als de gebruiker echter een Japans IP-adres heeft, kan de inhoud zonder problemen worden bekeken. Zo kun je Japanse tv-zenders als TBS of Nihon TV bekijken of je favoriete anime in de oorspronkelijke taal streamen.

In andere situaties is een abonnement op online platforms zoals Spotify of DAZN goedkoper in Japan. Daarom kan een Japanse VPN je in theorie zelfs geld besparen.

Een ander voordeel van een Japans IP-adres is het bereik en de reikwijdte van de bibliotheken van de streamingproviders. Netflix biedt verschillende series en films aan in verschillende landen.  De bibliotheek van Netflix Japan is een van de grootste ter wereld met meer dan 6500 films en series. Er is zelfs inhoud die exclusief voor Japan is geproduceerd, zoals de serie “Terrace House” of “Midnight Diner”.

Een Japans IP-adres heeft dus duidelijk een aantal voordelen als het gaat om streaming.

Klik hier om Shellfire VPN te downloaden voor Windows, Mac, iOS of Android!

Verhul je locatie en browse anoniem

Internetproviders kunnen hun IP-adressen toewijzen aan specifieke apparaten. Autoriteiten maken hier gebruik van voor doeleinden van wetshandhaving. Het grotere probleem hiermee is echter de online vrijheid. Google en andere sites kunnen je activiteiten op verschillende websites volgen via cookies en je IP-adres. Plotseling biedt een online winkel je precies het product aan dat je net op Google hebt onderzocht.

Met een goede VPN-provider wordt deze reclame door derden echter moeilijker. Je bent virtueel ondergedompeld in een zee van andere internetgebruikers en bent dus verzekerd van anonimiteit.

Dit is vooral belangrijk als je je in een land bevindt waar veel censuur heerst en de internetvrijheid bijzonder beperkt is. Hiertoe behoren bijvoorbeeld China, Rusland en Iran – maar ook populaire vakantiebestemmingen als Turkije en Dubai.

Online beveiliging

Een VPN-server kan de veiligheid online aanzienlijk verbeteren. Een voorbeeld zijn slecht versleutelde of open wifi-hubs, zoals die in cafés of hotels te vinden zijn.

Hier kan onversleuteld internetverkeer gemakkelijk worden gelezen (man-in-the-middle-aanval). Een goede VPN zoals Shellfire versleutelt je datapakketten en stopt ze in een “datakluis”. Dus als iemand je internetverkeer leest, kan hij er niets mee doen.

Een Japanse VPN instellen met Shellfire

Shellfire VPN is beschikbaar voor Windows, Mac OS, Android en iOS. Om onze VPN in te stellen, moet je eerst onze software downloaden voor het besturingssysteem van je keuze en deze vervolgens installeren.

Daarna hoef je alleen nog maar de instructies op het scherm te volgen en kun je binnen enkele minuten aan de slag.

Dankzij de Shellfire Box, onze plug-and-play VPN-router, kun je de VPN-service zelfs gebruiken op consoles en andere apparaten die eigenlijk geen VPN’s ondersteunen.

We zullen in de volgende video laten zien hoe dit precies werkt.

Klik hier om de Shellfire VPN te downloaden, om meer te weten te komen over de Shellfire Box of om een bestelling te plaatsen!

Is het legaal om een Japans IP-adres te simuleren?

Het korte antwoord is ja. Het gebruik van een VPN is niet verboden in Japan. Sommige streamingproviders zoals Netflix verbieden echter het gebruik van VPN’s in hun algemene voorwaarden. In de praktijk komt accountblokkering echter zeer zelden voor.

Conclusie

We hebben je hopelijk de voordelen laten zien van het verbinden met een van de Japanse VPN’s van Shellfire. Het is eigenlijk heel eenvoudig. Naast de veiligheid en anonimiteit die een gerenommeerde VPN kan bieden, profiteer je ook van toegang tot geweldige inhoud die meestal alleen in Japan beschikbaar zou zijn.

Netflix Japan, Hulu Japan, dAnimeStore en andere Japanse streamingdiensten zijn slechts een klik verwijderd met Shellfire VPN.

Header afbeelding: sezerozger/123RF

5/5 (1)

How did you like this post?