Hoe stel je een VPN in op het Steam Deck (op de gemakkelijke manier)?

Een VPN installeren op Steam Deck? Het is gemakkelijker gezegd dan gedaan, vooral omdat het standaard besturingssysteem een Linux-distributie is. Dit maakt het een minder eenvoudige klus, vooral voor gebruikers die minder technisch onderlegd zijn of gewoon geen ervaring hebben met Linux.

Er zijn talloze discussies op forums zoals Reddit (zie deze of deze, bijvoorbeeld) waar mensen vol vuur discussiëren over de beste methoden om een VPN op de Steam Deck te krijgen.

In dit artikel laten we je zien hoe je snel en gemakkelijk een VPN op je Steam Deck installeert, waarbij je geen ervaring hoeft te hebben met Linux of een ingewikkelde tutorial hoeft te volgen.

Hoe installeer je snel en gemakkelijk een VPN op Steam Deck?

De snelste en eenvoudigste oplossing is het gebruik van onze Shellfire Box – een klein en handig toestel waarmee je elk apparaat met internetverbinding snel en betrouwbaar over een VPN-verbinding kunt leiden.

In de volgende video demonstreren we hoe snel en gemakkelijk dit in de praktijk werkt:

Eerst sluit je de Shellfire Box gewoon aan op je router, die vervolgens zijn eigen Wi-Fi-netwerk genereert.

Elk apparaat dat je met dit netwerk verbindt, maakt automatisch verbinding met het internet via Shellfire VPN

Dit betekent ook dat je met de Shellfire Box een VPN kunt gebruiken met apparaten die inherent geen VPN-ondersteuning bieden. Dit omvat huidige consoles zoals de Xbox Series en PlayStation 5, evenals streamingoplossingen zoals Apple TV en Chromecast, evenals talrijke Smart-TV’s van bekende namen zoals Samsung.

Klik hier voor meer informatie over de Shellfire Box en bestel er vandaag nog een!

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Shellfire VPN op Steam Deck?

Een VPN op Steam Deck is om verschillende redenen nuttig. Ten eerste is een VPN nuttig om je online privacy en veiligheid te verbeteren, zoals beschreven in ons artikel over de algemene voor- en nadelen van VPN-gebruik.

Bovendien heeft het gebruik van een Steam Deck VPN ook meer specifieke voordelen.

Steam-blokkering op lokale netwerken omzeilen

Het kan soms gebeuren dat je router Steam onbedoeld blokkeert. Meestal worden de poorten die door Steam worden gebruikt onbedoeld geblokkeerd, waardoor je Steam niet meer goed kunt gebruiken.

Een VPN is een doeltreffende manier om dergelijke blokkades te omzeilen.

Geniet van de vele voordelen van gamen met een VPN

Ook bij het gamen, vooral in competitieve multiplayer-spellen, kan een goede gaming VPN zoals Shellfire uiterst nuttig zijn om je te beschermen tegen DDoS-aanvallen van andere spelers, het genereren van makkelijkere lobbies (zie ons artikel over CoD Warzone in makkelijkere lobbies) of zelfs het verminderen van je ping.

Aangezien het Steam Deck ook gebruikt kan worden met een externe monitor en een gaming muis, vinden we het apparaat meer dan geschikt voor competitief gamen.

Natuurlijk is een gaming VPN niet nodig voor on-the-go, ontspannen single-player gaming.

Toegang tot geblokkeerde websites en inhoud

Uiteraard kun je je Steam Deck ook gebruiken voor online streaming en browsen, niet alleen voor gaming.

In dit geval wordt het gebruik van een VPN op zijn minst bijzonder interessant, want alleen met een VPN kun je geografische blokkades omzeilen en content ontsluiten die in jouw regio niet beschikbaar is.

Zo kun je onder andere toegang krijgen tot mediabibliotheken van buitenlandse tv-zenders, of kun je toegang krijgen tot websites die Europese gebruikers blokkeren vanwege de GDPR.

Wat zijn de nadelen van de Shellfire Box?

Wat betreft Steam Deck heeft de Shellfire Box slechts één belangrijk nadeel, en dat is dat hij moeilijk onderweg te gebruiken is, omdat hij altijd met een router verbonden moet zijn.

Als je een mobiele router hebt die je meeneemt op reis, dan geldt dit nadeel slechts in beperktere mate – in alle andere gevallen is de Shellfire Box echter het meest geschikt voor gebruik thuis of op locaties waar je directe toegang tot de router hebt.

Conclusie

Valve is erin geslaagd de handheldmarkt te revolutioneren met de Steam Deck. Het opzetten van een VPN is echter allesbehalve intuïtief voor de meeste gebruikers vanwege het op Linux gebaseerde karakter van het apparaat.

Dankzij de Shellfire Box hoef je je daar geen zorgen meer over te maken, want onze handige Plug-&-Play VPN-router maakt het opzetten van een VPN op je Steam Deck een fluitje van een cent.

1.53/5 (15)

How did you like this post?