Het anoniem streamen van inhoud: De ultieme gids

Als je genoten hebt van ons zeer populaire artikel “Anoniem downloaden: De ultieme gids”, laten we dan van de gelegenheid gebruik maken om het over een soortgelijk en even belangrijk onderwerp te hebben, de anonimiteit tijdens het streamen van inhoud.

Eerst willen we je laten zien welke risico’s er ontstaan als je afziet van deze anonimiteit, daarna zullen we uitleggen wat je kunt doen om in de toekomst anoniem te blijven tijdens het streamen.

Wat zijn de risico’s van het afzien van anonimiteit bij het streamen van inhoud?

Wanneer je afziet van anonimiteit bij het streamen van inhoud, loop je twee grote risico’s:

  1. Niet alle streaminginhoud is legaal. Voor providers als Netflix of Disney Plus hoef je je geen zorgen te maken, maar hoe zit het met gratis en minder bekende streamingdiensten? Vaak is de juridische situatie in deze gevallen niet duidelijk geregeld, of is het mogelijk dat je onbewust op illegale wijze inhoud consumeert.
  2. Derden kunnen ontdekken welke inhoud je aan het streamen bent. Eerst en vooral weten je internetprovider of, onder bepaalde omstandigheden, de beheerder van een openbaar wifi-netwerk waar je bent. En zelfs als alles wat je bekijkt legaal is, wil je natuurlijk niet dat vreemden je streaminggewoonten kennen.

Gelukkig kunnen de bovenstaande risico’s snel en gemakkelijk worden vermeden met behulp van een VPN en een paar andere trucs.

Hoe kan een VPN je helpen om anoniem inhoud te streamen?

Een VPN (Virtual Private Network) is een belangrijk onderdeel van totale anonimiteit bij het streamen. Je hebt niet langer rechtstreeks toegang tot het internet, maar in plaats daarvan worden alle gegevens omgeleid via een andere server die wordt beheerd door een VPN-aanbieder zoals Shellfire.

Bij Shellfire, en andere gerenommeerde VPN-aanbieders, verzamelen we geen logbestanden, waardoor je je IP-adres volledig kunt verhullen. Zelfs je internetprovider of Wi-Fi-netwerkoperator zal niet langer kunnen traceren welke inhoud je opent.

Hoe werkt het opzetten van een VPN?

In het geval van Shellfire hoef je alleen maar onze software te installeren op een apparaat naar keuze. Momenteel is onze VPN-software beschikbaar voor Windows, Mac OS, Android en iOS.

Klik hier om Shellfire VPN software gratis te downloaden!

Kan een VPN worden gebruikt op andere besturingssystemen dan Windows, Mac OS, Android of iOS?

In principe kan Shellfire VPN worden gebruikt met elk apparaat dat via Wi-Fi verbinding kan maken met internet, zoals Smart TV’s, consoles zoals PlayStation 5 en Xbox Series X / Series S, TV-Sticks zoals Chromecast of de Amazon Fire TV Stick, maar ook TV-boxen zoals Kodi.

In het laatste geval, waar er geen ingebouwde VPN-ondersteuning is, kun je nog steeds profiteren van een VPN-verbinding bij het streamen door gebruik te maken van onze Shellfire Box. Dit is een speciaal soort plug-and-play VPN-router die je in enkele minuten in gebruik kunt nemen.

In de volgende video laten we je zien hoe snel en eenvoudig de Shellfire Box kan worden geïnstalleerd.

Klik hier voor meer informatie over de Shellfire Box!

Is Tor Browser een goed alternatief voor anoniem streamen?

Ondanks alle voordelen van Tor, zoals het hoge niveau van privacy, vooral in combinatie met een VPN, is de Onion browser niet geschikt voor anoniem streamen.

Het grote probleem met Tor is zijn relatief trage snelheid, wat handig streamen onmogelijk maakt.

Bij VPN’s zoals Shellfire daarentegen hoef je geen snelheid op te offeren. Je zult geen verschil merken met het gebruik van het internet zonder VPN.

Waarmee moet nog meer rekening worden gehouden bij anoniem streamen?

Vergeet vooral niet dat het verbergen van je IP-adres slechts een deel is van het anoniem blijven.

Als je je echte adres, naam of een e-mailadres elders achterlaat, kunnen die nog steeds worden gebruikt om je te identificeren, waardoor je anonimiteit vervalt.

Wees hier dus voorzichtig mee en gebruik als extra veiligheidsmaatregel ook de functie voor privé browsen van je browser, zodat de pagina’s die je hebt bezocht niet in de geschiedenis van je browser worden opgeslagen.

Is het legaal om een VPN te gebruiken om anoniem inhoud te streamen?

Opmerking: De volgende paragrafen vormen geen juridisch advies.

Het gebruik van een VPN is volledig legaal en niet iets waar je je zich zorgen over hoeft te maken, zelfs als je uiteindelijk een VPN gebruikt om inhoud te streamen, te downloaden of anoniem te browsen.

Als je echter illegale acties uitvoert, zullen ze nog steeds illegaal zijn, ongeacht het gebruik van een VPN en je kunt verwachten dat je dienovereenkomstig gestraft zult worden als je identiteit ontdekt wordt.

Afbeelding: Kaspars Grinvalds / 123RF

5/5 (2)

How did you like this post?