VPN voor Steam: De ultieme gids

Steam is vrijwel een begrip in de gamewereld, of je nu een pro-gamer, gameveteraan of casual gamer bent. Games die worden gedistribueerd via het Valve-platform bestaan uit populaire titels zoals Portal, Counter-Strike, Left 4 Dead, Team Fortress, Half-Life, en anderen.

Als je dit artikel hebt gevonden, is de kans groot dat je geïnteresseerd bent in het gebruik van een VPN-client in combinatie met Steam. Dit kan tal van voordelen bieden, zoals toegang tot games die (nog) niet beschikbaar zijn in je geolocatie. Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je Steam samen met een VPN-dienst gebruikt.

In dit artikel willen we je helpen beslissen of het voor jou zinvol is om Steam te gebruiken in combinatie met een VPN-client en waar je rekening mee moet houden. We beantwoorden ook de meest gestelde vragen over het gebruik van Steam in combinatie met VPN’s.

Hoe gebruik je een VPN met Stream?

Het gebruik van de Shellfire VPN samen met Steam is heel eenvoudig. Eerst download je gewoon de gratis VPN-client voor het besturingssysteem van je keuze:

Zodra je het programma of de app hebt geïnstalleerd, hoef je je alleen maar te registreren voor onze service om het te kunnen gebruiken. Dit is ook gratis als je van plan bent om onze gratis Steam VPN te gebruiken met serverlocaties in Duitsland en de VS.

Je kunt ook, voor een klein maandelijks bedrag, onze premium VPN gebruiken zonder snelheidsbeperkingen en met serverlocaties in 35+ landen.

Download Shellfire VPN nu gratis!

Wat zijn de voordelen van het gebruik van een VPN client in combinatie met Steam?

Het gebruik van een VPN samen met Steam heeft veel interessante voordelen:

  • Omzeil Geo-Blocking en speel games eerder: Soms zijn bijzonder hotte gametitels niet meteen in elk land of elke regio beschikbaar; sommige worden bijvoorbeeld exclusief in de VS uitgebracht. Het gebruik van een VPN maakt het mogelijk om een IP-adres te faken (in dit geval een Amerikaans IP-adres) en zo eerder toegang te krijgen tot de langverwachte games.
  • Spellen spelen ondanks firewalls: Op sommige plaatsen, zoals werk, school of zelfs hotels, worden uitgaande verbindingen geblokkeerd om te voorkomen dat je games kunt spelen of downloaden via Steam. Door een VPN-service te gebruiken, worden dergelijke beperkingen effectief omzeild.
  • Voorkom cyberaanvallen: Bij het spelen van online games kun je het slachtoffer worden van DDoS-aanvallen of andere vormen van cybercriminaliteit. Een VPN biedt ook in zo’n geval effectieve bescherming.

Voor meer informatie over VPN voor gamers, raden we je aan ons artikel over dit onderwerp te lezen. We hebben ook een artikel geschreven waarin we beschrijven hoe je onze VPN-service kunt gebruiken in combinatie met consoles zoals de PlayStation 4, PlayStation 5 of Xbox Series.

Steam is razend populair bij gamers over de hele wereld vanwege het uitgebreide aanbod aan games en de aantrekkelijke prijzen. (Bron: piotrkt/123RF)

Kan Steam mij blokkeren voor het gebruik van een VPN?

Wij zijn geen juristen en derhalve niet aansprakelijk voor eventuele schade veroorzaakt door de toepassing van de informatie in dit artikel.

Anders dan bij PlayStation of Xbox is het relatief eenvoudig om een VPN service te gebruiken in combinatie met Steam. Er is echter altijd een risico dat je wordt verbannen van Steam voor het gebruik van een VPN. Dit staat in de Steam Terms of Use:

U stemt ermee in dat u geen IP-proxying of andere methoden zult gebruiken om de plaats waar u verblijft te verhullen, hetzij om geografische beperkingen op spelinhoud te omzeilen, om aankopen te doen tegen prijzen die niet van toepassing zijn op uw geografie, of voor enig ander doel. Als u dit wel doet, kan Valve uw toegang tot uw Account beëindigen.

Het is niet aan te raden om SPN met Steam te gebruiken als je de specifieke geografische beperkingen van Steam wilt omzeilen of als je een VPN wilt gebruiken om games op Steam te kopen tegen lagere prijzen.

Wie een VPN gebruikt om overheidsvervolging of -blokkering te vermijden (zie onze artikelen over VPN-gebruik in Dubai, China of Saoedi-Arabië), hoeft zich waarschijnlijk minder zorgen te maken. Er blijft echter altijd een zeker risico bestaan.

Al met al moet je in geen geval proberen spellen te kopen tegen een lagere prijs of artikelen die niet beschikbaar zijn in je eigen regio of land terwijl je een VPN-verbinding gebruikt. Het spreekt voor zich dat je andere spelers geen schade mag berokkenen.

Conclusie

Een VPN-dienst gebruiken in combinatie met Steam lijkt op het eerste gezicht misschien aantrekkelijk, maar het brengt wel een zeker risico met zich mee. Als je van plan bent om een VPN te gebruiken in combinatie met Steam, is het belangrijk om te overwegen of de potentiële voordelen opwegen tegen het potentiële risico.

Afbeelding: Monsit Jangariyawong/123RF

2.5/5 (10)

How did you like this post?