Anoniem VPN kopen: Zo kun je privacy beschermen met cryptocurrency

Wi je onze VPN-service gebruiken om anoniem en veilig op het internet te surfen, zelfs op openbare WiFi-netwerken of op locaties met geo-block? Hier hoeft privacy niet op te houden, want als je een VPN aanschaft kun je tijdens het betaalproces eenvoudig iets doen om je privégegevens zo goed mogelijk te beschermen.

In dit artikel willen we laten zien hoe je anoniem voor een VPN kunt betalen met verschillende cryptocurrencies en waar je op moet letten om echt anoniem te blijven tijdens het hele proces.

Met welke cryptocurrencies kan ik voor Shellfire VPN betalen?

Shellfire werkt samen met CoinPayments.net zodat je voor je VPN kunt betalen met de meeste van de huidige populaire cryptocurrencies.

Deze omvatten Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Bitcoin Cash (BCH), Ripple (XRP), Litecoin (LTC), Dash (DASH), Monero (XMR), Zcash (ZEC), en zelfs Dogecoin (DOGE).

Op deze link zie je een lijst van alle munten die je momenteel kunt gebruiken om voor je VPN te betalen: https://www.coinpayments.net/supported-coins

Zijn cryptocurrencies echt zo privé?

Hierbij moet worden vermeld dat niet alle cryptocurrencies dezelfde mate van veiligheid bieden. In veel gevallen is het heel goed mogelijk, zij het niet zonder veel moeite, om te achterhalen wie een Bitcoin-transactie heeft uitgevoerd. Maar elke cryptocurrency biedt een grotere mate van anonimiteit dan andere betaalmethoden, zoals traditionele bankoverschrijvingen, creditcards of PayPal.

Als anonimiteit voor jou bijzonder belangrijk is bij de aankoop van je VPN, is het raadzaam om een cryptocurrency te gebruiken die speciaal voor dat doel is gecreëerd.

Welke cryptocurrencies bieden het hoogste niveau van beveiliging? Kun je deze ook gebruiken om voor VPN-service te betalen?

Monero, Zcash, DASH (met de functie PrivateSend geactiveerd), Verge, Horizen en Beam bieden aanzienlijk meer veiligheid dan Bitcoin en Ethereium. Onze partner CoinPayments ondersteunt alle bovengenoemde cryptocurrencies, zodat je hieruit kunt kiezen.

Maar wat als je nog geen cryptocurrency bezit?

Als je nog geen cryptocurrencies bezit of over het algemeen niet vertrouwd bent met het onderwerp, raak dan niet in paniek, want het proces is niet zo ingewikkeld.

Een korte samenvatting van het proces:

  1. Maak een portefeuille aan voor de cryptocurrency van je keuze. Stel je dit voor als zoiets als een virtuele portemonnee. De gemakkelijkste manier – maar ook de minst veilige – is via een exchange. Enkele belangrijke en bekende aanbieders in dit segment zijn bijvoorbeeld Binance, Coinbase, Kraken en Bitpanda.
  2. Koop genoeg eenheden van de cryptocurrency waarmee je wilt betalen in de exchange. Zodra de aankoop is voltooid, verschijnt het overeenkomstige bedrag aan cryptocurrency direct in je portefeuille.
  3. Kies de Shellfire VPN deal die je het meest aanspreekt.
  4. Daarna selecteer je bij het afrekenen gewoon die cryptocurrency betalingsoptie. Je wordt vervolgens doorverwezen naar onze partner CoinPayments, die de rest van het proces zal afhandelen.

Hoe een betaling met cryptocurrency over het algemeen werkt, kun je zien in deze video:

Is het legaal om anoniem een VPN-dienst te kopen?

Ja, want net zoals je bij een bakker anoniem kunt blijven door contant te betalen, kun je ook online anoniem blijven door te kiezen voor betaling met cryptocurrency.

Bovendien is betalen met cryptocurrency zelf volkomen legaal.

Welke andere aspecten moeten worden overwogen bij de aankoop van een VPN om anoniem te blijven?

Hoewel goede VPN-aanbieders, zoals Shellfire, geen logbestanden gebruiken en dus al een belangrijke bijdrage leveren aan de bescherming van de privacy van de gebruiker; om echt anoniem te blijven bij de aankoop van je VPN is dit alleen niet voldoende.

Besef dat alle gegevens die je tijdens de registratie verstrekt, onvermijdelijk ergens zullen worden opgeslagen.

Bevat je e-mailadres bijvoorbeeld je postcode of een ander element dat op je identiteit zou kunnen wijzen? Bestaat je e-mailadres uit elementen van je voor- of achternaam?

In dat geval moet je eerst overwegen een nieuw e-mailadres aan te maken dat meer anonimiteit belooft. Daarna kun je gaan nadenken over hoe je het eigenlijke betaalproces zo veilig mogelijk kunt uitvoeren.

Conclusie

Cryptocurrencies zijn tegenwoordig misschien wel de snelste en makkelijkste manier om anoniem te blijven bij het betalen voor een VPN-dienst.

Maar het is belangrijk dat de VPN-provider, zoals Shellfire, een optie biedt voor betaling via cryptocurrency. Ook moet je ervoor zorgen dat je een cryptocurrency gebruikt die het niveau van anonimiteit biedt dat het beste bij jouw behoeften past.

Tot slot moet je beseffen dat het betalingsproces van je VPN slechts een klein onderdeel is van het algemene doel om je privacy te behouden. gedrag en je eigen omgang met je persoonlijke gegevens, evenals een VPN-dienst zonder logbestanden, zijn ook van cruciaal belang.

Afbeelding: melpomen/123RF

5/5 (2)

How did you like this post?